Iwo Opublikowano 11 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Listopada 2007 Witam, Chce w tym tygodniu zmienić sprzęt z tego co mam w sygnaturze. Póki co wybrałem coś takiego: Dual Core E2140 Abit Ip35-e 4x1gb Kingston 667mhz I mam kilka pytań, mianowicie: Czy ta płyta w przyszłości, za około pół roku, uciągnię c2q? Czy lepszym wyborem nie byłby foxconn p35a? Albo np Evga na n650i? Jesli tak to dlaczego? Czy te Kingstony to dobry wybór? Są bardzo tanie - 148zł za 2x1gb, w podobnej cenie sa jeszcze goodramy, czy one będą lepsze? Czy szukać pamięci na jakiś specyficznych kościach? Czytałem coś o problemach z wykrywaniem przez system 4gb ramu. Czy na Viscie Ultimate x86 też występuje ten problem? Pod koniec grudnia będę zmieniał kartę graficzną, prawdopodonie coś pokroju 8800gt albo coś nowego z ati, czy ten sprzęt wystarczy do takiej karty? I czy zasilacz to uciągnie? Z góry dzięki za odpowiedzi. Pozdrawiam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
beka Opublikowano 11 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Listopada 2007 -> polecałbym zmienić płytę na Foxconna P35A, bo Abit ma problemy z jakościa robionych płyt -> tak , Kingi są OK, zobacz jeszcze Corsairy XMS2 -> na Viście nie -> Jaki zasilacz ? Z siga ? -> wykręcony E2140 straczy do 8800GT Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Iwo Opublikowano 11 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Listopada 2007 tak, zasilacz z siga te kingstony szukać na jakiś kościach, czy brać co dają? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
beka Opublikowano 11 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Listopada 2007 Szukaj na Elipdach, robią i po 1000MHz ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
killer805 Opublikowano 11 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Listopada 2007 Szukaj na Elipdach, robią i po 1000MHz ;) corsair lepszy bo kazde prawie robia 1000 a na kingstony nie wiadoma jak trafi Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...