CyraxFX Opublikowano 10 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Marca 2003 Otóż mój kolega założył sobie neta w sobotę i chcieliśmy troche pościągać od siebie. Jednak nie możemy się połączyć Próbowaliśmy prze Windows Commander i Direct Connect Qpa.MOgę się podłączyć do niego wtedy gdybym miał adres zewnętrzny ip ale to 15 zł więcej miesięcznie. Jakie sugestię macie??? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ParanoiK Opublikowano 10 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Marca 2003 Kilka uwag: > Próbowaliśmy prze Windows Commander Z tego co wiem wincmd z innymi komputerami łączy się przez lpt (jeśli chcecie mieć klient-serwer w wincmd). Ewentualnie możesz się łączyć z serwerem ftp który osoba do której się łączysz powinna posiadać. > MOgę się podłączyć do niego wtedy gdybym miał adres > zewnętrzny ip ale to 15 zł więcej miesięcznie. To on potrzebuje zewnętrznego ip. A co do problemu to rozumiem, że żaden z was nie ma publicznego ip? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kirieelejson Opublikowano 10 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Marca 2003 no ale nie napisales, czy jestescie z kumplem w tej samej sieci, czy nie stoi miedzy wami zaden firewall.... wiecej konkretow Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CyraxFX Opublikowano 11 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 11 Marca 2003 jesteśmy w rożnych sieciach(osiedlówkach) nie ma firewalla Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ParanoiK Opublikowano 11 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 11 Marca 2003 Czyli nie macie prawdopodobnie zewnętrznego ip. Można poprosić admina żeby zrobił przekierowanie portów do wewnątrz sieci. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...