Skocz do zawartości
jkotor

Problem Z Polskimi Literami W Komunikatorach

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Mam taki problemik ostatnio. Mam angielską wersję windowsa, i żadne aplikacje nie mają problemów z polskimi literami poza komunikatorami. Teraz korzystam z tlenu, wcześniej to samo było z gg. Po prostu jak ja piszę polskie znaki, to do odbiorcy dochodzą zwykłe łacińskie, a jak ja dostaję wiadomość z ogonkami, to zamiast tego mam jakieś krzaczki typu procencik albo coś innego. Myślałem że to sprawka gg, ale w tlenie jest to samo, co czyni sytuację dla mnie dziwną. Co lepsze, w okienku z kontaktami widzę nazwy użytkowników i ich opisy z polskimi znakami, a jak dostaję wiadomość która została wysłana w momencie, kiedy ja byłem wylogowany (niedostępny) to też pojawiają się polskie znaki.

Dodam jeszcze, że te problemy pojawiły się po reinstalce systemu. Wcześniej na tym samym windowsie gg działało w porządku.

Może jakieś pomysły? ;)

EDIT: Wersja windy to XP pro z service packiem 2

Edytowane przez jkotor

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dziwna sytuacja - pomysłów brak. ja bym próbował:

- zainstalować kolejny system - może na następnej instalce będzie OK,

- poprawki do Windowsa,

- inna wersja tlenu, chociaż, jak gg i tlen wariują, to raczej nie kwestia komunikatora.

- kombinować, kombinować.....

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi