adamgala Opublikowano 12 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2007 Mam płytę głowną Asus p5vd2 mx sata 2 modól pamięci ddr2 667 mhz cas latency 4. mam problem z dokupieniem ramu jaki model kości mam kupić??? nie za bardzo sie orientuje wiec szukam pomocy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
teraw Opublikowano 12 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2007 po pierwsze kup sobie slownik. a co do ramow: dzialac beda kazde ddr2. ale: wolniejsze niz 667 MHz beda spowalniac te ramy, ktore masz, szybsze niz 667 i tak beda chodzic z predkoscia 667. wiec logika nakazywalaby kupic 667, ale 800 sa tylko troszke drozsze, wiec kup 800, bedzie potem latwiej sprzedac, albo przydadza sie przy jakims wiekszym upgrade Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adamgala Opublikowano 12 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2007 A jeżeli w specyfikacji piszę CAS latency 4 .A na pamięci którą chce kupić jest napisane 5.Czy stanowi to problem?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Huberek Opublikowano 12 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2007 nie obie kości zsynchronizują timingi Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
leiber Opublikowano 12 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2007 (edytowane) ale jezeli tamta jest ustawiona na cl4 to lepiej kupic taka ktorej da rade ustawic cl4 zeby nie spowalniac :P Edytowane 12 Listopada 2007 przez leiber Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Orgiusz Opublikowano 12 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2007 nie obie kości zsynchronizują timingi Gdybys napisal ze najslabsza kosc bedzie narzucac timingi to bym sie zgodzil... [; Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Huberek Opublikowano 12 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2007 Wydało mi się to oczywiste ;) Praktycznie każdą obecnie kostkę 667 zmusisz do działania z cl4, więc nie ma problemu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...