Zigi Opublikowano 12 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2007 Ceny pamiątek ostatnio mocno spadły i jakoś tak natchnęło mnie to do ewentualnych rozważań nad dołożeniem do obecnych 2GB 2 kolejnych. Obecnie w gniazdach spoczywają Patioty LLK i pracują sobie na 800 4,4,4,12 z tych starszych serii bez epp. I tak się właśnie zastawiam czy dołożyć do tego 2x1 nowych llk czy tez kostki wymienić i włożyć jakoweś inne. Ostatnio jestem kompletnie niezorientowany wśród pamiątek. Więc pytanko co byście Szanowni Forumowicze radzili zrobić w tej kwestii ewentualnie na jakie pamiątki wymienić? (Warunek konieczny to spokojna praca na takich samych parametrach jak dotychczas) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bryken Opublikowano 12 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2007 2x1gb kingston 667 elpida za 63zl/1gb Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
beka Opublikowano 12 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2007 ew. Corsair XMS2 , 800 CL4 robią spokojnie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
n30 Opublikowano 12 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2007 Na jakim systemie pracujesz? Bo jeśli na 32-bitowym to wykrywać Ci będzie tylko ~3.2 GB. Więc zakup 4GB nie będzie za rozsądny. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
killer805 Opublikowano 12 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2007 ew. Corsair XMS2 , 800 CL4 robią spokojnie a i 900 cl4 powinny pojutrze sprawdze :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
carek Opublikowano 12 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2007 Wie, ktoś na jakich kościach obecnie można je dostać?, bo teraz mam chyba na promosach i smigaja na 2v 960mhz na cl5 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
naxt Opublikowano 12 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2007 Wie, ktoś na jakich kościach obecnie można je dostać?, bo teraz mam chyba na promosach i smigaja na 2v 960mhz na cl5czyli napewno nie promosy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
carek Opublikowano 12 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2007 Więc nie mam co się obawiać, gdy kupie następny kit to trafie na gorsze :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Firekage Opublikowano 12 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2007 (edytowane) Autor kupujac tak dosztukowane ramy mozesz miec problemy z kompem. Sam zrobilem cos podobnego wlasnie po postach typu : kup , spokojnie , bedzie dzialac , to jest to samo i przejechalem sie na tym dosztukowaniu. Mialem 1GB 667 CL5 , dosztukowalem dokladnie taka sama i w dualu nie smiga - bledy CRC czyli odczytu a wiec calkowita zapora. Kazda kosc osobno full stable , w singlu to samo ale w dualu nie smigaja i nie wazne co sie ustawi w biosie , nie wazne napiecie , tajmingi , alphy czy fsb. Ciesze sie , ze choc w singlu laza bo mialbym 2 GB do ogladania na poleczce. A ty masz analogicznie bo chcesz dolozyc do 2 GB jeszcze 2. Przy okazji upewnij sie , ze plyta obdsluzy bez problemow kosci dwustronne w 4 slotach. Edytowane 12 Listopada 2007 przez Firekage Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
samolot Opublikowano 13 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 13 Listopada 2007 http://ramlist.ath.cx/ddr2/ z tym ze moja korsarze są z rev 7.2 :D a tam ich nie ma Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
naxt Opublikowano 13 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 13 Listopada 2007 (edytowane) http://ramlist.ath.cx/ddr2/ z tym ze moja korsarze są z rev 7.2 :D a tam ich nie ma 7.2 to chyba elpida,podaj swoje wyniki Edytowane 13 Listopada 2007 przez naxt Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...