MatBlo Opublikowano 13 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 13 Listopada 2007 (edytowane) Jestem w trakcie wybierania podzespołów do mojego nowego kompa. Mam dylemat dotyczący wyboru pamięci byłem zdecydowany na A-DATA VITESTA EXTREME EDITION 2x1GB/800 4-4-4-12 jednak znalazłem jeszcze dostępne do kupienia GOODRAM PRO 900MHZ 2GB DUAL (2x1GB) PC2-7200. GOODRAMY znalazłem w takiej samej cenie jak A-DATA (według opisu są na MICRON D9), może to głupie pytanie ale które ramy wziąć? Interesuje mnie OC, zdecydowałem się na płyte główną MSI P35 Neo2-FIR. Proszę o opinie dotyczącą pamiątek i czy ewentualnie będą występowały jakieś problemy z tym mobo. Edytowane 13 Listopada 2007 przez MatBlo Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fracha Opublikowano 13 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 13 Listopada 2007 Brałbym GodRamy 900 na micronach d9 które jak wiadomo mają bardzo dobre osiągi w o/c. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
obiboqs Opublikowano 13 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 13 Listopada 2007 Hmm.. Zależy jaka reszta sprzętu. Bo GoodRAM'y mają tendencje do "gryzienia się" z niektórymi płytami głównymi. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MatBlo Opublikowano 13 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 13 Listopada 2007 Jak już wyżej napisałem płyta główna MSI P35 Neo2-FIR, GeForce 8800GT, zasilacz Tagan TG430-U15 (430W) - reszta podzespołów chyba nie ma znaczenia Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
obiboqs Opublikowano 13 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 13 Listopada 2007 Do gryzienia się z GoodRAM'ami tendencje ma duża część płyt Gigabyte oraz sporadycznie np. Abity itd. - o problemami z MSI nie słyszałem. K'woli wyjaśnienia wszelkich wątpliwości (żeby nie wdepnąć czasami w wiadomo co kupując nieodpowiednią pamięć) radziłbym zajrzeć do wątku o Twojej płycie - powinno tam coś na ten temat zapewne pisać. Jeżeli nie - to zawsze możesz o to zapytać tam - zapewne udzielona Ci zostanie bardziej precyzyjna odpowiedź, aniżeli w dziale PZ. Pzdr. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...