Skocz do zawartości
sieniek

Goodram Vs Patriot

Rekomendowane odpowiedzi

Witam!

A więc chce zakupić nowy komputer i zastanawiam się nad ramami do komputera jak w temacie do 170zł !

Ktore zakupic Goodramy czy Patrioty? Ktore sie lepiej kreca i ogolnie sa wydajniejsze.

Skorzystam z okazji i zapytam :

Foxconn P35A

Intel Pentium Dual Core E2160

Ati Radeon Sapphire x1950PRO 256,

Goodram/Patiort 2gb

Freezer 7 Pro

I pytanko moje jest takie:

Czy zasilacz Amacrox Warrior 350w wystarczy do utrzymania tego komputera ? Przy ostrym kreceniu, dzieki z gory za opdowiedz.

Edytowane przez sieniek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ale niemam tyle kasy, i wiecej pieniedzy niemam skad ORT: ORT: ORT: ORT: ORT: ORT: <span style='color: red;'>ORT: wziasc</span> ten ból ;/

Wiec Goodramy? Tanie i przy kazdym zestawie doradzanym przez miquel są one wymienione :P

To jak beka doradź coś do 170zł 2gb! koniecznie :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

http://www.apollo.pl/store/show_detail/b64...uZ3N0b24=/22984

Beka te ramy mogly by byc do krecenia do 1066? zalezy mi zeby kupic wszystko w apollo.pl niechce mi sie bawic w rejestracie itp zobacz i ocen czy tak sie podkreca jak corsair xms2 667 ocen je i powiedz czy pojda do 1066mhz :D ?? Czy juz lepiej Goodramy 800mhz ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

http://www.apollo.pl/store/show_detail/b64...uZ3N0b24=/22984

Beka te ramy mogly by byc do krecenia do 1066? zalezy mi zeby kupic wszystko w apollo.pl niechce mi sie bawic w rejestracie itp zobacz i ocen czy tak sie podkreca jak corsair xms2 667 ocen je i powiedz czy pojda do 1066mhz :D ?? Czy juz lepiej Goodramy 800mhz ?

ani te Corsary(robione teraz na powerchipach i elpidach) ani kingstony nie zrobia 1066(musiałbysmiec sporego farta).Patrzac realnie 1000Mhz 5-5-5-15 przy 2-2,2.3 jest do osiagnienia-ale to nie zawsze chyba ze znajdziesz te corsary na promosach czyli rev 7.1 u mnie lataja na 1090 5-5-4-12 przy 2.2V)niestety plyta juz u mnie nie daje rady.Wymagsz od kostek za które 1GB przyjdzie zaplacic ok 60zł zeby robiły 1066Mhz,te goodramy to pewnie nawet 1000Mhz nie zrobia,a kingstony szukaj mimo wszystko na elpidach Edytowane przez naxt

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czyli goodramy najlepiej ? czy jakies inne do 160 -170zł ? najlepiej żeby taka cena była w apollo.

http://www.apollo.pl/store/show_detail/9/22988 popros zeby sprzedawca wybral elpide, 1000Mhz CL5 powinny zrobic Edytowane przez naxt

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a tak apropo kosci pamieci to sa w ogole jakies teraz dobre pamieci tak jak np patriotry byly 1.5 roku temu na d9 (mam takie 2x512 800Mhz co leca 1040 4-4-4-12) sa teraz jakies ddr800 co maja takie wyniki? bo kupilem pascie patriota 2x1024 i mam je ochote do kosza wywalic (dobrze ze mam brata co mu pamieci do kompa trzeba i moge je mu opchnac :D )

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi