Skocz do zawartości
Quent

Procesor + Płyta Główna Za Około 400 Zł

Rekomendowane odpowiedzi

Chcę w najbliższym czasie wymienić płytę główną, procesor, pamięć ram (prawdopodobnie wezmę 2x1GB Kingstona 667 MHz) i kartę graficzną (wezmę Palit Geforce 8600 GT Sonic) w moim starym komputerze. Mam już dość porządny zasilacz (Amacrox Warrior 400W).

Procesory, nad jakimi się zastanawiam to Athlony X2 4000-4200 i Dual Core E2140. Nie mam zamiaru ich podkręcać - czytałem, że bez podkręcania lepiej wypadaja Athlony.

Czy np. taki zestaw http://www.agito.pl/socket_940_am2/platfor...865.324694.html byłby dobry? Nie chodzi mi o płytę główną, której głównym atutem jest dobra przydatnośc do podkręcania, ale chciałbym coś trwałego i solidnego (po wymianie komputer musi dobrze działać przez przynajmniej 5 lat).

Czy mój stary dysk Segate Barracuda ST380011A 7200rpm 80GB będzie pasował pod tę płytę główną?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na intelu nic niekawego nie złożysz za cenę 400zł, natomiast na AMD owszem. Zamiast tego, co ty podałeś poleciłbym bardziej coś takiego: klik. Procesor wychodzi taniej, a i płyta główna lepsza, bo ma 4 banki na ramy. Asus shitu nie robi. A tą częstotliwość procesora można śmiało podkręcić do tego 4200+. Twój dysk oczywiście pójdzie na tym, czemuż nie skoro masz interfejs ATA i płytka też go posiada. Sam korzystałem kiedyś z SAN DIEGO 3700+ łącznie z płytką mATX i nie było żadnego problemu, a wszystko chodzi jak burza do dzisiaj.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi