Skocz do zawartości
Havoc

Fander I Padnięty Potencjometr (?)

Rekomendowane odpowiedzi

Jakiś czas temu byłem pewien, że mój fanderek jest rypnięty. Co się okazało, to wczoraj go podłączyłem a tu chodzi bez problemu, jednak regulacja obrotów w ogóle nie działa. No i tu pytanie, czy ktoś zmieniał potencjometr? Jaki należy zastosować? Na obecnym nie widać żadnych symboli więc trochę mi ciężko dojść.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jakiś czas temu byłem pewien, że mój fanderek jest rypnięty. Co się okazało, to wczoraj go podłączyłem a tu chodzi bez problemu, jednak regulacja obrotów w ogóle nie działa. No i tu pytanie, czy ktoś zmieniał potencjometr? Jaki należy zastosować? Na obecnym nie widać żadnych symboli więc trochę mi ciężko dojść.

Myślę że to nie padł potencjometr tylko... nie masz styku (ja tak mailem z moim jednym fanderkiem)... wziąłem polutowałem i do teraz śmiga aż milo.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hm...może, jeszcze się przyjrzę, ale nie miało kiedy się właściwie cokolwiek odlutować, po prostu stał i działał ;]

A ruszales samym kablem z potencjometrem??

Jezeli tak to mogl sie kabel przetrzec.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A nie mozesz go wymienic. Fander chyba ma cos takiego co sie nazywa Fan Swap, czyli jezeli ci padnie wentyl to wymieniaja na nowy bez gadania. Nie sprawdzalem co prawda tego ale warto by bylo sie dowiedziec.

znalazlem

http://www.fander.pl/articles/4/pomoc

Edytowane przez wilwolf

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi