Robo Opublikowano 14 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Listopada 2007 (edytowane) Witam ! Kilka dni temu kupiłem nowy komputer : Athlon 64 x2 5200+ s.AM2 BOX Asus M2N-SLI Deluxe nForce 570 SLI s AM2 Patriot 2x1GB 800Mhz EVGA GeForce 8800GT Seagate Barracuda 250 GB sATA II 16 mb Cache Chieftec 450 W Z początku (jakieś dwa dni temu) w CoD 4 miałem od 200-333 fps na extra detalach i 1024 rozdziałce, potem na tych samych ustawieniach spadły mi do 100-150, wczoraj do 50, a dziś do 15 (dosłownie). Zmieniłem ustawienia na low i rozdziałke 640 to była poprawa o kilkanaście fps.. No i teraz nie wiem co robić.. Po prostu zasyfiały system, czy może coś ze sprzętem? Temp: plyty glownej 37 procka 53 otoczenie procesora graficznego 49 pamiec procesora graficznego 52 Nie wiem czy te 2 ostatnie potrzebne, bo nie mogłem znależć bezpośrednio temperatury Karty Graficznej. Edytowane 14 Listopada 2007 przez Robo Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Orgiusz Opublikowano 14 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Listopada 2007 Zle zalozone chlodzenie procesora? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robo Opublikowano 14 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Listopada 2007 A może przez to, że zbyt chaotycznie instalowałem wszystko ? Stery od płyty głównej na końcu zainstalowałem i mi ponadpisywało te co wcześniej instalowałem. Do tego zasilacz zbyt słaby mam, ale czy to mogą być objawy problemów z zasilaczem ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Orgiusz Opublikowano 14 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Listopada 2007 Generalnie problemy z zasilaczem wychodzilyby poprzez restarty - zwolnienia to predzej problemy z softwarem/temperaturami. Slaby zasilacz na co? Bo 450W powinna wytrzymac jeszcze dobre podkrecenie Twojego zestawu. Generalnie stawianie systemu to Winda->Stery plyty->Grafika->Audio jesli oddzielne->reszta softu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skwarek2 Opublikowano 14 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Listopada 2007 A może masz za wysoki FSB i zaniżyło Ci szybkość na PCI Express (chyba to tak działa:-P). Ja tak miałem i w cod4 było 15-25fps a jak naprawiłem to mam 30-60fps. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robo Opublikowano 14 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Listopada 2007 A mógłbyś napisać w jaki sposób naprawiłeś ;) ? Przepraszam za takie pytania, ale niezbyt sie orientuje w tym temacie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skwarek2 Opublikowano 14 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Listopada 2007 A mógłbyś napisać w jaki sposób naprawiłeś ;) ? Przepraszam za takie pytania, ale niezbyt sie orientuje w tym temacie.Hmm hehe ja po prostu wróciłem procka do firmowych ustawień, bo podkręcenie zawyżyło mi FSB a ja mam w biosie edycje FSB zablokowaną. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robo Opublikowano 15 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Listopada 2007 Jakieś inne pomysły ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...