Skocz do zawartości
Robo

Problem Z Fpsami

Rekomendowane odpowiedzi

Witam ! Kilka dni temu kupiłem nowy komputer :

Athlon 64 x2 5200+ s.AM2 BOX

Asus M2N-SLI Deluxe nForce 570 SLI s AM2

Patriot 2x1GB 800Mhz

EVGA GeForce 8800GT

Seagate Barracuda 250 GB sATA II 16 mb Cache

Chieftec 450 W

Z początku (jakieś dwa dni temu) w CoD 4 miałem od 200-333 fps na extra detalach i 1024 rozdziałce, potem na tych samych ustawieniach spadły mi do 100-150, wczoraj do 50, a dziś do 15 (dosłownie). Zmieniłem ustawienia na low i rozdziałke 640 to była poprawa o kilkanaście fps.. No i teraz nie wiem co robić.. Po prostu zasyfiały system, czy może coś ze sprzętem?

Temp:

plyty glownej 37

procka 53

otoczenie procesora graficznego 49

pamiec procesora graficznego 52

Nie wiem czy te 2 ostatnie potrzebne, bo nie mogłem znależć bezpośrednio temperatury Karty Graficznej.

Edytowane przez Robo

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A może przez to, że zbyt chaotycznie instalowałem wszystko ? Stery od płyty głównej na końcu zainstalowałem i mi ponadpisywało te co wcześniej instalowałem. Do tego zasilacz zbyt słaby mam, ale czy to mogą być objawy problemów z zasilaczem ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Generalnie problemy z zasilaczem wychodzilyby poprzez restarty - zwolnienia to predzej problemy z softwarem/temperaturami. Slaby zasilacz na co? Bo 450W powinna wytrzymac jeszcze dobre podkrecenie Twojego zestawu.

Generalnie stawianie systemu to

Winda->Stery plyty->Grafika->Audio jesli oddzielne->reszta softu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A mógłbyś napisać w jaki sposób naprawiłeś ;) ? Przepraszam za takie pytania, ale niezbyt sie orientuje w tym temacie.

Hmm hehe ja po prostu wróciłem procka do firmowych ustawień, bo podkręcenie zawyżyło mi FSB a ja mam w biosie edycje FSB zablokowaną.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi