BLANTMEN Opublikowano 14 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Listopada 2007 Jak to teraz jest - czy jeśli weźmie się psa ze schroniska należy opłacać podatek za niego czy jest się z tego zwolnionym ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Huberek Opublikowano 14 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Listopada 2007 Podatek za psa bulisz tylko wtedy jeśli bierzesz go z hodowli, jest to pies rasowy i jesli oczywiscie zgłosisz go do związku kynoloicznego. A ogólnie to bardzo fajnie że bierzesz pieska ze schronu :) Chwała Ci za to! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BLANTMEN Opublikowano 14 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Listopada 2007 Sęk w tym, że już wziąłem. Problem jest taki, ze sąsiadka ześwirowala i chce mnie pozwać do sądu grodzkiego za to, że pies szczeka. Pies owszem - szczeka. Jak ktoś hałasuje na schodach ... Ostatnio jej mąż przyszedł do nas i powiedział, że mamy przyciąć psu struny głosowe. Moja matka odparowała - a Pan niech se jaja podetnie ;) W każdym bądź razie masz jakieś stosowne paragrafy na to ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość CBZ Opublikowano 14 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Listopada 2007 (edytowane) :huh: Dziwne, u mnie w miescie placilo sie za PSA, a nie za jego pochodzenie... Podatek Za Psa w Praktyce Edytowane 14 Listopada 2007 przez CBZ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ruido Opublikowano 14 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Listopada 2007 (edytowane) Cześć zwolnien z podatku za psa zalezy od miasta w ktorym mieszkasz. Ulgi i zwolnienia ustawowe Podatku od posiadania psów nie pobiera się: pod warunkiem wzajemności - od członków personelu przedstawicielstw dyplomatycznych i urzędów konsularnych oraz innych osób zrównanych z nimi na podstawie ustaw, umów lub zwyczajów międzynarodowych, jeżeli nie są obywatelami polskimi i nie mają miejsca pobytu stałego na terytorium Rzeczypospolitej Polskiej; z tytułu posiadania psów będących pomocą dla osób niepełnosprawnych (niewidomych, głuchoniemych, niedołężnych); od osób w wieku powyżej 65 lat prowadzących samodzielnie gospodarstwo domowe - od jednego psa; z tytułu posiadania psów utrzymywanych w celu pilnowania gospodarstw rolnych - po dwa na każde gospodarstwo. ^ Obowiazuje wszedzie, reszta zalezy od miasta. Np. W Poznaniu Z mocy uchwały zwolnieni z opodatkowania są posiadacze psów, którzy poddali psy zabiegowi sterylizacji,kastracji lub nabyli psy w Schronisku dla Zwierząt przy ul. Bukowskiej 266. Edytowane 14 Listopada 2007 przez Ruido Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...