Tahion Opublikowano 10 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Marca 2003 Moj komp chodzil normalnie do niedzieli i bylo wszystko ok. Dzis wlanczam kompa i .... monitor sie nie wlancza, proboje drugi raz ... o monitor sie wlonczyl, a na nim jakis kounikat o tresci - ze wystapil blad award biosa i cos tam .. (komunikat pojawil sie na samym poczatku jeszcze przed tabelkami biosa - to byl pierwsze co sie pokazalo na monitoze) Po roznych probach co odpowiada za ten stan zeczy doszedlem do tego ze moj atlonek TB 850@1000 (133 * 7.5) nie chce chodzic na fsb133, po przestawieniu na fsb100 wszystko normalnie idze. I teraz mam pytanko "What is dead" - czy to juz kres marnego zywota mojego procka ?? Czy cos innego zawinilo Podczas pracy (od zawsze ) na procku tem nie ptrzekraczala 44C (wiec sie nie przysmazyl) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
djwatoo Opublikowano 10 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Marca 2003 Nich zgadne twoja płyta to stary ABIT czy ECS. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gr8-2N Opublikowano 11 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 11 Marca 2003 mas zcoś do ABITa? nie jest gorszy od ASUSa, a na pewno lepszy od 99% innych firm. a efekt nagłej padaki podkręcalności to P4 ma częściej, było na forum. owszem, asus to porządna firma ale nie myśl sobie, że zawsze najlepsza. a jak oceniasz pamięci nanya? mam takie w kompie, jak się podkrędcają? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Thanatos Opublikowano 11 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 11 Marca 2003 Abit ma jedną przykrą właściwość: po jakimś czasie lecą kondensatory. Otwierają się automagicznie i płyta do piachu... Było o tym wiele razy na forum - stąd wiem, mimo że nie mam abita. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
uff...AR Opublikowano 11 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 11 Marca 2003 ja mialem microstara i tez mu sie otworzyly kondensatorki jak kwiaty rozy o poranku :lol: byla gwarancja i wymienili. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tahion Opublikowano 17 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Marca 2003 Niestety a wlasciwie stety nie mam plyty abita tylko Solteka SL-75KAV, Czy z mojim solteczkiem tez to sie dzieje (ale on jeszcze chodzi ) tylko przestal chodzic na 133 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...