Skocz do zawartości
borek-net

Nowy Zestaw, Potrzebne Porady!

Rekomendowane odpowiedzi

Chciałem zakupić części do zestawu komputerowego a mianowicie:

- Procek: E6750 Edit: po przeczytaniu paru testów i opinii innych będzie to raczej E2160 :D

- Płyta: MSI P35 NEO2-FR

- Grafika: 8600GT Sonic+ 256 MB

- Pamięć: 2x 1GB DDR2 800MHz Platinium Rev2

- Dysk: Barracuda ST3250410AS (250GB, 16MB, SATA/300, NCQ)

- Nagrywarka: LG, Asus, Lite-ON, Samsung (pod SATA, nie wiem który wybrać) KTÓRY WYBRAĆ!!

- Tuner TV: Leadtek 2000XP FM Expert

- Obudowa: Cooler Master Elite 331

- Zasilacz: (tu największy dylemat) Modecom MC 400, Amacrox Warrior AX450, Chieftec GPS-450AA-101A Edit: No Corsair 450W :) teraz mi na niego starczy

- Monitor: LG 19" LCD L1960TR-BF

Czy zestaw ten będzie dobrze współpracował (brak konfliktów) :) , jaki zasilacz polecacie do max 200 zł, lub który z tych co napisałem, czy 400 W np. Modecoma starczy do tego sprzetu. W planach jest OC :-P , procek 3Ghz Ramy na 1Gzh grafika 700/2000 Mhz. Jaką wybrać nagrywarkę?? prosiłbym o konkretne modele najlepiej ze sklepu agito. Jeśli ktoś ma coś do dodania w sprawie podzespołów z chęcią wysłucham.

Edytowane przez borek-net

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość Grzechu_1990

Amacrox to modecom ze zmienionym wiatrakiem. Proca wystarczy E2160 a resztę kasy dołożyć do grafy lub dysku. Ramy starczą kingstonu 667 na elpidach. Nagrywarka każda byle nie liteon, zmień monitor na Benq FP93GP.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Amacrox to modecom ze zmienionym wiatrakiem. Proca wystarczy E2160 a resztę kasy dołożyć do grafy lub dysku. Ramy starczą kingstonu 667 na elpidach. Nagrywarka każda byle nie liteon, zmień monitor na Benq FP93GP.

Rozumiem że Amacrox bedzie bardziej cichy, procek hmm jak cos to zejda na E6550 bo nie jestem wielkim entuzjastą OC, grafika starcza mi w zupełności ramy hmm chce mieć szybkie:D Monior myslałem nad tym ale ten LG jest piękny:)

Edytowane przez borek-net

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja jedynie doczepie sie do 2 rzeczy w tym zestawie, przydała by sie lepsza karta 8800GT lub nową karte ATI HD 3870 której wydajność w niektorych grach jest lepsza od karty która wymieniłem wczesniej. Druga rzecz to zasilacz polecałbym Corsaira 450watt albo 550watt. No ale to zalezy tez ile masz kasy jak cos to zmien jeszcze procek na E2160 i podkrecisz go sobie spokojnie na 3,3Ghz.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przy 8600 GT sonic+ napewno zostaje ponieważ dużo grac nie bede a karta kosztuje tylko 350 zł i ma całkiem spore możliwości, hmm wolałbym zostać przy OCZ 800 mhz i dopiero w przyszłości kiedy zabraknie wskoczyć z nimi na 1066 Mhz, zasilacz no to ten pewnie Amacrox lub jak zmienie na ten inny procek E2160 to kupie Corsain 450 + dobre chłodzenie do procka co wy na to??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przy 8600 GT sonic+ napewno zostaje ponieważ dużo grac nie bede a karta kosztuje tylko 350 zł i ma całkiem spore możliwości, hmm wolałbym zostać przy OCZ 800 mhz i dopiero w przyszłości kiedy zabraknie wskoczyć z nimi na 1066 Mhz, zasilacz no to ten pewnie Amacrox lub jak zmienie na ten inny procek E2160 to kupie Corsain 450 + dobre chłodzenie do procka co wy na to??

raczej na 90% nie zrobia 1066Mhz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi