Skocz do zawartości
Tapio

Moj Zestaw, Prosze O Porade

Rekomendowane odpowiedzi

procek - E6750

chlodzenie - scythe mugen infinity

plyta - msi p35 neo2-fr

ram - ocz 2x1gb pc800 cl4 rev2

grafa - gibabyte gf8800gt

dysk - seagate 400gb sata-II 16MB

zasilacz- OCZ StealthXStream 600w Silent SLI Ready

nagrywarka - Pioneer DVR-112DBK

obudowa - Thermaltake VB1000SWS Soprano SuperMidi Tower - Silver z oknem

monitor - HP 22" w2207h

tego czego nie jestem pewien to

-plyta glowna (czy moze cos z sli?)

-zasilacz (czy warto taki mocny)

- obudowa (czy pomiesci wszystko a w szczegolnosci grafike bo slyszalem ze w niektorych przypadkach moga byc problemy)

dziekuje z gory za sugestie

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Procek ok ale po niezłym oc.

no wlasnie adlatego zostane na tym e6750

a co do zasilki to sprawa wyglada tak ze w sklepie ktorym to zloze ten ocz kosztuje w promocji do zestawu 265zl (dlatego tak go mecze chociaz wiem ze taka moc nie bedzie wykorzystwana) ale moze bedzie na kiedys:)

na przyklad corsair vx450W kosztuje 220zl, corsair hx520w - 320zl (dla mnie zbyt duzo juz)

w przedziale ktory mnie interesuje to jest jeszcze do wyboru Huntkey 550W PSU

a co do plyty glownej to juz nie mam pojecia bo wlasnie proponowali mi ta MSI P6N Sli-FI albo podobnego asusa ale juz dokladnie nie pamietam oznaczen. Ale czym naprade onie sie roznia od tych na p35?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Też myślałem nad tym MSI p35 neo2-fr lecz po przeczytaniu kilku opinii i artykułów m.in na egiełdzie wybieram Foxconna P35A

Ja jednak zdecyduje sie na msi jednak mam jeszcze jedno pytanie odnosnie zintegrowanej na niej karcie muzycznej. Czy jest na tyle dobra aby nie dokupywac osobnej karty muzycznej? (myslalem o sound blaster audigy) Dodam ze glosniczki jakie beda do obsluzenie to logiech x-230

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

m.in na egiełdzie

Artykuł na e-giełdzie nie jest wiarygodny. Podobno do dziś nie wiadomo jakim cudem ta płyta się tak zachowywała, coś tu jest nie tak.

Sam miałem ten dylemat - MSI czy Foxconn, postawiłem jednak na MSI. Z każdego wyboru będzie się w gruncie rzeczy zadowolonym.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi