MakaKam Opublikowano 17 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Listopada 2007 Witam Panowie chcialem zakupic jakas plyte z prockiem dwurdzeniowym ale zeby miala zlacze AGP. Chodzi o to ze nie tak dawno kupilem Radka x1950pro i mysle ze jeszcze moglby spokojnie pochodzic a i duzo bym na karcie zaoszczedzil. Jaka plyta bylaby najlepsza i jaki proc na nia? Z gory dzieki. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
beka Opublikowano 17 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Listopada 2007 Sprzedaj radka i kup za podobne pieniądze coś na PCI-E, nie pchaj się w starocie. Płyta > same mutanty na LGA775 i jeden baardzo dziwny ASRock na AM2. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kingston Opublikowano 17 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Listopada 2007 Tak jak osoba wyżej mówi sprzedaj tego radka i kup sobie Athlon x2 4200+ + 8600GT :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Przemek_PC Opublikowano 17 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Listopada 2007 Jeśli nie masz zamiaru kręcić procka to może Asrock 4Coredual SATA2. Miałem tą płytę i w sumie było ok tyle że maks FSB 265MHz. Ten sam procek na Asusie P3k-E idzie na standardowym Vcore na FSB 333. Nie wiem, może nie umiałem Arocka kręcić? Ktoś coś misał o modzie na FSB 266 ale nie zgłębiałem tematu. Też miałem (mam na sprzedaż) X1950 na AGP i w sumie lepiej się kręci od swojej identycznej siostry na PCI-E (pamięci 700 vs. 800 to dość duża różnica) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MakaKam Opublikowano 17 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Listopada 2007 Jesli decydowalbym sie na plyte o ktorej mowi Przemek PC to jaki procek bylby najlepszy w cenie do 300zl? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
n30 Opublikowano 18 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Listopada 2007 (edytowane) Ja bym proponował Asrock 4CoreDUAL-VSTA. Spokojnie robi 266 fsb. Kupujesz jakiś procek z fsb 200 dajesz 266 i chodzi idealnie. Powyżej da się dojechać do fsb 300, który jest też stabilny. Jedynym warunkiem takiego oc jest karta AGP, z kartą PCI-E płyta kręci się gorzej. Edytowane 18 Listopada 2007 przez DawidNeo Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MakaKam Opublikowano 18 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Listopada 2007 Panowie co myslicie o takim konfigu: Plyta: http://www.komputronik.pl/Plyty_glowne/Asr...y,id,44090,s,1/ Proc: http://www.apollo.pl/store/show_detail/17/34715 Pamiec: 2x http://www.apollo.pl/store/show_detail/9/22984 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
beka Opublikowano 18 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Listopada 2007 Nie podoba mi się płyta/proc. Podkręcasz ? Jakie częśći już masz ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MakaKam Opublikowano 18 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Listopada 2007 Plyta musi obstac bo mam tego Radka agp a nie chce go sprzedawac narazie. Z tych czesci podanych powyzej nie mam jeszcze zadnej. Zamierzam kupic dopiero ale chce sie poradzic. Z tego kompa co mam obecnie chce zostawic Radka, zasilacz Chieftec 400 i hdd. W takim razie jakiego proca do tej plyty?(oczywiscie nie za drogo;)) Aha krece ale raczej lajtowo. Obecnie mam semprona 2800+ @ 2400 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcinas83 Opublikowano 18 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Listopada 2007 MakaKam -> proca bym zmienił na E2160 ewentualnie na E2180 a za resztę zaoszczędzonej kasy dokupił np. ramu. Chyba, że chcesz wydać więcej na procka to poszukaj selekta, który bankowo będzie się podkręcał powyżej 3ghz. Dla mnie E4500 to chybiona propozycja, inaczej nie warta swojej ceny :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
beka Opublikowano 18 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Listopada 2007 Na pewno nie możesz sprzedać tego Radka na AGP ? Dla mnie to się kupy nie trzymie :| Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...