benek Opublikowano 10 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Marca 2003 mam dylemacik - musze wybrac dysk 5400rpm do starego kompa z MoBo na BX, poszperalem i wybralem 2 modele - Maxtor FireBall 3 - 40 GB (F040L0) - Samsung SpinPoint V60 - 60 GB SV0602H za Maxtorem przemawia lozysko olejowe i wydajnosc (mimo 5400rpm), za Samsungiem 3 lata gwarancji i 20GB wiecej i teraz pytanie ktory lepszy (chodzi konkretnie o dyski z tych serii) - najbardziej zalezy mi na ciszy, bezawaryjnej i bezproblemowej wspolpracy z wbudowanym w plyte kontrolerem ATA-33 (czy ten Maxtor bedzie dzialal bez problemu - bo mialem kiedys problemy z D740X) i prosze nie pisac zebym bral Barracude - chyba ze ta nowa Seagate Barracuda 5400.1 jest jakas rewelacyjna dzieki za odpowiedzi Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KGB Opublikowano 10 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Marca 2003 samsung only cichy,3 lata gwarancji i mi problemow nie sprawia (w odroznieniu do ibm) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kain Opublikowano 10 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Marca 2003 Miałem mojego maxtora (Fireball 3 30 GB) na płycie A-Trend 6220 (i440BX) iwszystko było pięknie :-) Dysk jest bardzo cichy i wydajny, ale za to dość mocno się grzeje. Według Speedfana mam teraz 38 stopni, a właściwie poza forum nic nie robię. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sh4d0W Opublikowano 10 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Marca 2003 Samsung nie sprawia problemów ?!?! Oooj chyba nie .... ja z tych dwóch brał bym Maxtora od Samsunga wolę się z dalek trzymać ... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KGB Opublikowano 10 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Marca 2003 kurde samsung jest git moze nie najszybszy ale wkurzaja mnie inne,seagate 1 rok gwarancji,ibm glosny,maxtor 1 rok gwarancji i glosny (nie tak jak ibm ale zawsze) za taka cene jak barakuda 4 40gb 3 lata gwar. ma sie samsunga 80gb 3 lata gwar. najwazniejsza jest gwarancja,bo dyski lubia sobie pasc czasami,a wtedy co 450pln w plecy bo padl w 13miesiacu uzytkowania,a przeciez zazwyczaj padaja przed 12 jak nam przykro nie zmiescil sie pan w statystyce Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kain Opublikowano 10 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Marca 2003 Mój Maxtor jest bezgłośny więc z Twoich zarzutów jeden odpada. A co do gwarancji to z doświadczenia mogę powiedzieć, że dyski Maxtora są najbardziej żywotne i bezawaryjne :-) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KGB Opublikowano 10 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Marca 2003 no nie tak znowu bezglosny ten maxtor,ale fakt daje sie z nim zyc (nie to co ibm,dobrze ze wiatraki mi go zagluszaja) samsung jest cichszy od maxtora,ale mniejsza o to chodzi o cene do pojemnosci,a w tym samsung jest niepokonany,dodatkowo ma pracowac w kompie na ata33 ,wiec jego gorsze osiagi nie wplyna na prace kompa(zwlaszcza ze czas dostepu ma bardzo dobry) a co awaryjnosci/bezawaryjnosci to jeden maxtor pojechal do serwisu na moich oczach,wiec raczej co komu pisane Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
devdd Opublikowano 11 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 11 Marca 2003 bierz samsunga... wiekszosc zlych opinii o samsungu wychodzi od ludzi, ktorzy samsunga widzieli albo na wystawie w sklepie, albo na zdjeciu. Moze i nie jest tak wydajny jak maxtor (przy ata33 to nie ma zadnego znaczenia), ale jest cichy, tani, ma dluga gwarancje... i? i czego chciec wiecej:)...przy takim kompie do jakiego ma powedrowac. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andriu Opublikowano 11 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 11 Marca 2003 dokładnie, polecam samsunga, prawie niesłyszalny, wogóle sie nie grzeje, miałem 20-to gigowego, dwa lata w kieszeni i w plecaku i nic mu nie było, działa do dziś ale nie u mnie Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Phil Opublikowano 11 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 11 Marca 2003 mam 3 letniego samsunga 40gb, na paczatku uzywalem go normalniej pracy, a od roku chodzi nonstop w servie Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...