Gość neevsky Opublikowano 21 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 21 Listopada 2007 (edytowane) Witam. Dzisiaj "Wykatrupiłem" :E wzmacniacz z radia i nie mam do niego obudowy. Tylko nie wiem z czego ją zrobić. Płytki mają wymiary ok 20x10 (długość x szerokość). Wybrałem drewno bo plastik to trudno się tnie. Bardzo proszę o odpowiedź. Pozdrawiam serdecznie PS - Zastanawiałem się nad płytą pilśniową ale ją chyba będzie trudno skleić w prostokąt. Pewnie kropelką by poszło. To jest dobry pomysł :unsure: Edytowane 21 Listopada 2007 przez neevsky Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
svende Opublikowano 21 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 21 Listopada 2007 Odpusć sobie płytę pilśniowa (wióry, klej, piach i inne łajna) bo cholerstwo sie ciezko tnie i bardzo tępi piłę (kilkadziesiat razy bardziej niz lite drewno). Sugeruje żebyś wziął jako materiał drewno jesionowe, jest w miarę miekkie, i jednocześnie bardzo wytrzymałe. skleisz to wikolem korzystajac ze ścisków stolarskich. A tak na marginesie to nieźle wykombinowałeś z działem :lol2: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość <account_deleted> Opublikowano 21 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 21 Listopada 2007 Płyta pilśniowa to shit - that's right, ale drzewo jest za to relatywnie drogie (relatywnie względem wartości tego radiowego wzmacniacza), więc może płyta wiórowa? Albo jeszcze lepiej - GUOP, czyli Gotowa Uniwersalna Obudowa Plastikowa :-P, jaką można kupić w sklepach z elektroniką - wycinasz dziury na potecjometry czy gniazda i finito, otwory wentylacujne już masz fabrycznie wyciosane ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość neevsky Opublikowano 22 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2007 A kartonowo-gipsowa? Ten wzmacniacz to pewnie na Allegro.pl dostanie się za 25zł albo mniej. Jakbym kupił w Casoramie to oni mi przytną i tylko skleić to. Co do działu to chyba dobrze trafiłem :D Jakieś podświetlenia to też bym wykombinował. Koszt tego całego to max 15zł :D Więc ze materiału typu złoto lub platyna lub srebno to nie proponujcie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TOMAHAWK_ Opublikowano 22 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2007 plastik trudno się tnie ? plexa spokojnie wystarczy, nie jest droga, łatwa w obróbce, klejenie np żywicą epoxydową (1dniową) pamiętaj że im dokładniej wszystko pomierzysz i potniesz tym mniej później problemów przy składaniu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość neevsky Opublikowano 23 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Listopada 2007 W castoramie mi wytna wszystko na wymiar taki jak chce ta plyte pilsniowa. Nie chvce z plexi. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Drozda Opublikowano 24 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Listopada 2007 Kup na allegro... np uszkodzony wzmacniacz i przełóż sobie wszystko Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość neevsky Opublikowano 27 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Listopada 2007 (edytowane) Mam płytę pilśniową i nie wiem jak jak ją skleić? Kropelką pójdzie? Wy myślicie że ten wzmacniacz to 10cm ma? To jest takie coś jak NVIDIA 8800ULTRA + płyta główna micro-ATx :huh: Edytowane 27 Listopada 2007 przez neevsky Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 27 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Listopada 2007 Masz kropekę to spróbuj :) Widać, że masz ciągotki do experymentów. Jeśli masz dopiero kupować klej to kup wikol, już wcześniej była o nim mowa w tym wątku, chyba go nie czytasz :wink: Jeśli grubość płyt pozwala to możesz zastosować też kołki drewniane. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość neevsky Opublikowano 27 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Listopada 2007 Nie no czytam. Chociaż wątpię aby wikol skleił płytę co ma 2-3mm. Spróbuję kropelką ale chciałem także zastosować takie listwy jak do rogów ścian. Takie aluminiowe chyba z dziurami. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TOMAHAWK_ Opublikowano 27 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Listopada 2007 Nie no czytam. Chociaż wątpię aby wikol skleił płytę co ma 2-3mm. Spróbuję kropelką ale chciałem także zastosować takie listwy jak do rogów ścian. Takie aluminiowe chyba z dziurami. masz płyte wiórową 2-3 mm? to się nazywa kątownik... kropelką to sobie możesz skleić pokrętło od radia... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość neevsky Opublikowano 28 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 28 Listopada 2007 No to kątownik. Ale kropelką pójdzie już próbowałem, ale taką "ala" kropelką bo to w 5 sekund czyma a kropelka w 1m trzeba trzymać. No mam płytę wiurową 2-3mm :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
svende Opublikowano 28 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 28 Listopada 2007 (edytowane) czyma,[...] wiurowąsłownik ortograficzny :blink:, bo zabiję! Edytowane 28 Listopada 2007 przez svende Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość neevsky Opublikowano 28 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 28 Listopada 2007 No właśnie z tym słownikiem to ja mam Firefoxa 2.011 czy ten najnowszy i ja mam ten zaawansowany edytor włączony i nie mam słownika tylko za każdym razem muszę go włączać Ale kupię płytę wierową (to chyba ta co meble są) lakierowaną. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...