Skocz do zawartości
sorest

Czy Dobry Zestaw /z Lcd /5700

Rekomendowane odpowiedzi

A ja zrobię inaczej.

Nie zapytam co kupić, bo sam dłuuuuugo szperałem, czytałem, porównywałem, rozmyślałem nad tym i w sumie już spora część zamówiona;)

ale wrzucę zestaw i oceńcie. chętnie poczytam opinie. może coś zwaliłem. to będę wiedział by się nie cieszyć jak kurier przyjedzie :lol:

1.procesor: C2D E6750

czyli powinno być spokojne 8x450

2. mobas: Asus P5E

czyli ocenimy to czarnawe lanserskie PCB

3. ram: 2x1GB crucial lanfest

czyli z cyklu poszukiwania bezproblemowych 1000 4rek czy też 1100 5tek 24/7

4. hdd 4x barracuda 250GB *410AS w RAID 1+0

czyli niskie i niepozorne :wink:

5. nagrywarka: pioneer 212

czyli dobry palnik nie jest zły

6.chłodzenie cpu: Mugen

czyli pomocna dłoń dla 8x450 dla tzw 24/7

7. zasilacz: Corsair 520HX

czyli stabilności, ciszy i.. odpinanych kabli nigdy za wiele

8. gfx: MSI 86GT posywny

czyli z gier się czasem wyrasta & 'suszarkom' mówimy stop

9. a wszystko zamknięte w budzie: CoolerMaster CM-690

czyli jak dobrze dotlenić swój PC

ps.do zestawu na święta dołączy EIZO S1931

czyli jak w PL można przez ponad pół roku nie obniżyć ceny ani o złotówkę.

(kupie i za tyle co jest ale, że do sylwestra mam do dyspozycji 21"CRT na topowym diamondtronie... to dam im jeszcze szansę)

mysz & klawiaturę mam: MX518 & microsoft comfort curve 2000 już dobrze służą jakiś czas

piszcie & oceniajcie

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zestaw bardzo dobry, choć bym dał dyski WD AAKS. No i lepiej 4GB RAM od OCZ Platinum Rev 2.0 niż 2GB najdroższych...

-trochę myślałem nad WD AAKS, tak samo jak np. nad ES.2, 500GB z 7200.11, albo SE16, czy też TK500 lub PK500. każdy miał jakieś wady. przy czym chciałem coś z nowych serii z 250 na talerz

ostatecznie wahałem się między Seagate'ami: 4x250GB *410AS, 4x250GB ES.2 32MBcache a 1x500MB 7200.11 z 32MB cache.

te wybrane *410AS mają jedną "wadę" nazywa się 7200.10 a nie .11. a tak serio to po prostu szkoda że nie ma 250GB 1talerzowej z 32MB kaszy dla 'desktop-user'... a ES.2 są i drogie i dla desktop nie bardzo przydatne (wg.testów)

-z ramem to już całkiem zaplątane:

z jednej strony nie przekonuje mnie Vista więc zostaje na XP prof. a tu jak wiadomo 4GB nie łyka.

z drugiej strony czekam na przesyłkę 4 kości 1GB lanfestów

z trzeciej ;) strony: nie gram, a do moich zastosowań 2GB wystarczy

z czwartej :) strony to za dużo wydałem teraz na HDD więc muszę sprzedać 2kości

a z piątej :lol: strony to jak pokusi mnie za rok czy 1,5 by dokupić to... może być problem gdyż już teraz nie ma ich w ofercie neweggs - nie wiem czy całą limitowaną edycję już wyprzedano czy tymczasowo zniknęły...

cóż. życie to sztuka wyboru.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi