Buka Opublikowano 22 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2007 Jutro odbieram "zestawik do samodzielnego montażu", tylko do poniedziałku muszę czekać na sanki wyciszające do hd, no i na miejscu wybrać dysk, bo są problemy z dostępnością WD 4000AAKS. Mam na oku inny sklep, gdzie go mają, ale za 345zł i kawał drogi do nadłożenia. Mimo to walczyć o ten model, czy się zadowolić czymś innym, np Samsungiem 400GB/7200/16MB? Chciałbym żeby dysk był w miarę możliwości cichy, chociaż podobno przy 3 talerzach to raczej mało realne, niezależnie od producenta? Aha, mam jeszcze sprzeczne info z kilku stron - Caviar 4000AAKS obsługuje NCQ, czy nie? I czy to aż taka różnica? RAID'a nigdy nie używałem i mi nie zależy, przez minimum rok to będzie jedyny twardziel w kompie. Pomóżcie... Buka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaCuCh Opublikowano 22 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2007 Według moich danych WD nie obsługuje NCQ a co do różnicy to chyba niewielka. Samsung z serii T166 będzie git. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Grzechu_1990 Opublikowano 22 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2007 (edytowane) Ja jestem za seagate. Edytowane 22 Listopada 2007 przez Grzechu_1990 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr3k1 Opublikowano 22 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2007 Bierz samsunga :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Villentretenmerth Opublikowano 22 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2007 Seria AAKS obsługuje NCQ. Polecam WD. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...