Skocz do zawartości
Mufta

Mobo

Rekomendowane odpowiedzi

Heyka... dopiero zaczynam swoja przygode z O/C...

Mam mozliwosc zmiany mojego MSI na cos lepszego, Mam swoje 3 typy

Epox 8RDA+

Chaintech Zenith 7NJS

Gigabyte GA-7VAPX Ultra

tylko ten skoleji ost. nie jest na Nforce2 :( Czytalem na forum ze ten EPoxik jest rewelka. a chaintech to sama nazwa mnie nie przekonywuje a wy co o niej myslicie ?

Dzieki za pomoc

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Albo epox albo chaintech, ale ten drugi chyba ma gorsze osiagi.

Co do firmy to moze niektorym nie znana aczkolwiek to jest juz stara firma (w '96-97 juz o niej slyszalem)Albo epox albo chaintech, ale ten drugi chyba ma gorsze osiagi.

Co do firmy to moze niektorym nie znana aczkolwiek to jest juz stara firma (w '96-97 juz o niej slyszalem)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja proponuje Chaintech Zenith 7NJS o ile napewno jestes gotowy tyle kasy wsadzic w plyte glowna. Jezeli chcesz zaoszczedzic troche kasy i obejdziesz sie bez bajerow oferowanyc przez Chaintech to bierz Epoxa. (jezeli mialbym tyle kasy to wzialbym Chaintech Zenith 7NJS, jak tak postapisz to przynajmniej bedziesz sie troche odróżnial na forum.purepc.pl bo tu króluje EPOX)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hmm gotowy jestem mam 900zl, tylko tak sie zastanawaim...

duzoooo czytalem i sie zastanawaim nad Epoxikiem i dotego jakis juz dobry blok na poaczatek, i pomalu reszte do tego dokupie...

na Benchmark.pl to Epox i chaintech ladnie wypadly...

sam nie wiem do sobutki mam czas, a pozniej komputronik :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

po pierwsze primo : RAID na 7NJS można zestawić TYLKO na s-ata lub stosując przejścioofki s-ata=>IDE

po drugie primo : Chaintech faktycznie tylko "chyba" jest gorszy od Epoxa - uważam że jest co najmniej tak samo dobry - udowodnili to tez ci kolesie :

http://www.explosivelabs.com/reviews/nforce2/pg5.shtml

po trzecie primo : tak wykonanej jakościowo płyty i z takim wypasem nie widziałem za te pieniądze

end of transmission

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...