pavelb Opublikowano 25 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Listopada 2007 Witam! Proszę o ocenę takie zestawu: FOXCONN P4M800P7MB-RS2H - 88zł [775] Procesor Intel Celeron 420 1,6GHz BOX - 104zł Pamięć DDR2 1GB PC5300 667MHz Goodram GR667D264L5/1GB - 59zł Miałby zastąpić: ECS 648FX-A [478] Celeron 2.4GHz DDR 256MB Sam 1GB DDR kosztuje 150zl dlatego chcę przejść na DDR2 Proszę mi powiedzieć czy mój nowy zestaw powinien działać ze sobą bez problemu, oraz jak będzie z wydajnością tych zestawów tu celeronek 1.6 a byl 2.4 :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xacti Opublikowano 25 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Listopada 2007 (edytowane) Hmm.. Plytka nie wiem czy obsluzy tego celka.. Dozbieraj do czegos typu asrock 1333.. Albo siakis gigabyte 945.. Celek bardzo dobry jest jak na swoja cene. Ram tez ok. Powiedz jeszcze jaki masz zasilacz ? Edytuje.. Widze ze masz grafe na AGP, to wez AsRock 4CoreDual ;) Edytowane 25 Listopada 2007 przez xacti Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pavelb Opublikowano 25 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Listopada 2007 heh ten 4CoreDual jest za drogi :/ 200zł to raczej zaduzo za plyte starego typu. Jeśli miałbym zmieniać moj zestaw to jedynie plyta do 100zl uzywana/nowa. Ciekawa tez jest plyta ASUS P5VDC-X Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xacti Opublikowano 25 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Listopada 2007 (edytowane) Tego 4 core kupisz za 150zl uzywana, a nawet taniej. Obsluzy ddr ddr2, agp pciex, i wiekszosc nowych prockow. Nie wiem czemu mowisz ze to plyta starego typu ;) Edytowane 25 Listopada 2007 przez xacti Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Damikor Opublikowano 25 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Listopada 2007 Ten Celeron 1.6GHz będzie gdzieś 4 razy szybszy od tego Celerona 2.4GHz ze względu na nowszą architekturę Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pavelb Opublikowano 25 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Listopada 2007 Zastanawia mnie tylko ta płyta główna, ostatecznie mogę dać 200zł i powinna mieć AGP i DDRII. Ten Asrock jest chyba kiepski, czy na pewno w tej cenie nie można dostać czegoś bardziej firmowego? :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xacti Opublikowano 25 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Listopada 2007 Ten Asrock nie jest chyba kiepski. Osiaga fsb okolo 300MHz ;) Zreszta czego wymagac od tak taniej plyty.. Obsluguje wiele prockow, grafik, rozne typy ramu i to sie tutaj liczy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pavelb Opublikowano 25 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Listopada 2007 Hmmm... Tak dla jaj popatrzyłem ile kosztuje moj redeon 9200 128mb vivo i bylem w szoku za 30zl bylo mozna go kupic podczas gdy ja kupowalem ja za 400 i nie wiedzialem ze spadly az do takiej ceny. Wiec nie mam juz raczej co patrzec na plyty z agp bo lepiej bedzie kupic tania grafe na pci-e. Jaka plyte najlepiej kupic do 250zl ? Asus P5B ? Bo z tego co widze jedyna barierą teraz sa zlacza PCI 32bit bo mam karte satelitarna, a w nowych plytach nie ma juz tych zlacz :o Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paweł666 Opublikowano 25 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Listopada 2007 Bo z tego co widze jedyna barierą teraz sa zlacza PCI 32bit bo mam karte satelitarna, a w nowych plytach nie ma juz tych zlacz :o Eee jak nie ma jak są :unsure: Minimum dwa (czesto trzy) Co do płyty to Gigabyte P31-DS3L - od 230zł + grafa może X600Pro - 80-100zł Ewentualnie w wersji econo jakaś płyta z integrą w podobnej cenie co Giguś :?: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...