Skocz do zawartości
Gość -Winter-

Grafika - Encepence, W Której Ręce?

Rekomendowane odpowiedzi

Hej,

Oto konfiguracja:

A64 X2 3600+ (niekręcony, ale będzie)

2 GB RAMu (również będzie kręcony)

Galaxy GF 7300 GT z chłodzenie XC70Al+ 256 MB 1.2 ns

Chciałbym zainwestować w jakąś lepszą grafikę w końcu, bo wychodzą nowe gry i zaczyna to klatkować po woli.

Gram w takie tytuły, jak:

- CS 1.6

- FF7 i FF8

- Half-Life 2

- Tomb Raider Legend, Anniversary

- FarCry

- E2140, E2150, E2160

Jutro mam mieć Cod4: Modern Warfare i boję się, że będzie kiepsko. Gram ZAWSZE w rodziałce 1280x1024, bo do takiej się przyzwyczaiłem. Gram zawsze bez FSAA i anizo.

Jak widać gry nieco starsze, w sumie siedzę na Viście, ale uwaga, nie myślę nic pod kątem DX10, a tym bardziej Crysis - dla mnie to sieczka. Chciałbym po prostu komfortowo pograć w nowsze gry w 1280x1024, myślałem o Radeonie HD 3850, ale tutaj jest pies pogrzebany. Zbliżają się święta i będzie trochę wolnego, wtedy chciałbym coś pograć, a jego cena na pewno będzie kosmiczna.

Zastanawiam się co wziąć, powiem z góry, że nie podkręcam kart bardzo dużo, obecny GF 7300 GT chodzi na 550/800. GF 8600 GT mnie nie przekonuje, bo żeby coś z niego było to trzeba kręcić na maxa.

Zauważyłem taką kartę:

http://allegro.pl/item274220888_asus_eax19...e_box_wawa.html

Prawdopodobnie jutro wystawię swojego Galaxy na sprzedaż, bo wypłata powinna być końcem miesiąca. Chyba, że lepiej sprzedać kartę, kupić taniochę na PCIe i czekać do grudnia na HD 3850?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W Morele jest nawet taniej - http://morele.net/produkt/88205

340 zł + wysyłka.

Chyba wezmę tego Radka, nie jestem maniakiem kręcenia, więc GeForce 8600 GT by się dusił.

----------

Zamówione, mamy nadzieję, że się nie rozczaruję, chociaż kiedyś miałem GF7300GT i przeniosłem się na GF7600GT i różnica była bardzo duża.

Edytowane przez -Winter-

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi