Magic_LbN Opublikowano 27 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Listopada 2007 (edytowane) Mam takie dziwne problemy z windą... :/ Dzisiaj włączyłem kompa i zauwazyłem że dzieje się coś dziwnego... Wiec po kolei: 1. Mam folder "mp3", w nim "albumy" - pierwszy schiz jest taki że do "albumów" moge dostać sie tylko przez total commandera! Winda po prostu nie widzi tego folderu, chociaż "wie" że on tam jest (wyszukać też sie go nie da)... 2. W niektórych folderach (we wszystkich główych i w niektórych podkatalogach też) z muzyką pojawiły się pliki: AlbumArt_{jakieś-cyfry-litery}_large.jpg (lub koniec small.jpg) + folder.jpg + desktop.ini o treści (to jest przykład z jednego z nich): [.ShellClassInfo] FolderType=MusicAlbum MusicBuyUrl=providerName=AMG&albumID=0A2DA600-3EE1-4BF7-8400-673005C1B471&a_id =R%20%20%20187662&album=Deep%20Purple%20in%20Rock&artistID=6BD7DBCB-4ECB-4447- B263-CC81A047D5F5&p_id=P%20%20%20%20%204061&artist=Deep%20Purple&locale=415&version=9.0.0.3349 Mam 4 partycje, na 3 są jakieś mp3 i na dwóch z nich pliki te maja daty utworzenia z dzisiaj z momentu odpalenia kompa, a na 3. mają date z lipca... 8O 3. Jak wchodze normalnie na dysk (nie przez total com.), to folder "mp3" ma zmieniony rodzaj na 'folder muzyczny' i nazwe "Moja muzyka", a w Total commanderze wszystko jest normalnie! Skany AdAware'em z najnowszymi bazami nic nie pokazują... Avast wykrył jakiegoś trojana, ale usunąłem go nie spisujac nazwy... POMOCY bo nie wiem co to moze być... ! 8O I co zrobić żeby folder "albumy" znowu był widziany przez winde? ;/ EDIT: Log z HiJacka: http://wklej.org/id/ad3116d3cb P.S. Jeśli wybrałem zły dział, to prosze o przeniesienie Edytowane 27 Listopada 2007 przez Magic_LbN Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ShDe Opublikowano 27 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Listopada 2007 z HiJackiem raczej wsio ok, mi to wyglada poprostu na konfig windy kiedys mialem takie jazdy po zainstalowaniu acdsee niemoglem wejsc w folder ze zdjeciami, tylko przez total commandera, pomogll reinstall windy 8O Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kolobos Opublikowano 27 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Listopada 2007 Te pliki utworzyl odtwarzacz, ktorym odsluchiwales te pliki. Pobral okladki z netu. Usun z tych katalogow plik desktop.ini, wtedy bedzie widac normany folder. Nie ma to w ogole zwiazku z tym dzialem forum. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Magic_LbN Opublikowano 27 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Listopada 2007 (edytowane) Hmmmm w sumie problem rozwiązany, chociaż tak naprawdę nie wiem czym to było spowodowane... No ale nadal nie wiem, czy da sie coś zrobić zeby folder znowu był z powrotem widoczny w windzie... ? :/ -ShaDe- no to mnie nie pocieszyłeś bo nienawidze reinstalować systemu.. 8O ale mozliwe ze nie bedzie wyjścia bo naprawa systemu nic nie dała :/ Kolobos Nie wiedziałem gdzie wrzucić temat, a ze podjrzewałem że to jest wina jakiegoś wirusa, to trafił tutaj. Usuniecie desktop.ini nic nie zmieniło, folderu nadal nie ma, a tak btw to nie używałem zadnego odtwarzacza poza winampem, który nigdy wcześniej mi czegoś takiego nie zrobił... Edytowane 27 Listopada 2007 przez Magic_LbN Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...