Skocz do zawartości
digitx

Jaką Płytę Główną Polecacie...

Rekomendowane odpowiedzi

Chciałbym kupić dobrą płytę główną do 400zł , na której dobrze by sie kręcił Core 2 Duo E4500.Teraz posiadam juz procek i pamięci Goodram 2 x 1024 800Mhz.

Zasilacz posiadam juz taki Chieftec 420W http://www.komputronik.pl/Zasilacze_do_obu...pelny,id,16451/ .Czy bedzie dobry do OC?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam, ja podobnie jak autor tematu poszukuję dobrej płyty w granicach tak około 400-450zł...

Widzę po forum, że dość często padają propozycje płyt na chipsecie P35(A),

skąd taka popularność właśnie tego chipsetu? Czemu rzadziej doradzane są nowe chipsety jak X38?

Sam szukam stabilnej płyty, może nie jakiejś wyczynowej pod względem OC, ale żeby można było na niej trochę jednak pchnąć te parametry... Nie interesuje mnie SLI ani CrossFire, wystarczy mi 1 sieciówka, nie będzie tragedii jak nie będzie FireWire, ale wolałbym pasywne chłodzenie chipsetu najlepiej na h/pipe'ach...

Intel ma całe mnóstwo chipsetów, więc skąd taka popularność tego P35? jakoś wyjątkowo dobrze się go kręci, czy jest jakiś super stabilny czy co?

A tak z innej beczki, nie ma tego w FAQ, szukałem ale bezskutecznie, wszyscy o tym mówią a ja nie mam pojęcia co to są te pamięci ELPIDA??????? <_< :huh:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

P35 jest po prostu nowe, dość tanie, wybór duży ;)

Elipda to są kości na jakich robione są pamięci - przy Kingstonach rozpoznasz je po napisie "elipda" na każdej czarnej kostce.

no no, tyle to już wyczytałem z postów, ale elpida to jak normalnie magiczne słowo, wszystkie wątki o ramie mają coś jak "bierz elpidy"... co jest z nimi takiego?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi