digitx Opublikowano 2 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Grudnia 2007 Chciałbym kupić dobrą płytę główną do 400zł , na której dobrze by sie kręcił Core 2 Duo E4500.Teraz posiadam juz procek i pamięci Goodram 2 x 1024 800Mhz. Zasilacz posiadam juz taki Chieftec 420W http://www.komputronik.pl/Zasilacze_do_obu...pelny,id,16451/ .Czy bedzie dobry do OC? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xacti Opublikowano 2 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Grudnia 2007 Foxconn P35A / Msi Neo2 FR. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
digitx Opublikowano 2 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Grudnia 2007 A co myślicie o tej Gigabyte GA-N650SLI-DS4 http://www.komputronik.pl/Plyty_glowne/Gig...pelny,id,39254/ Posiada ją ktoś? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
beka Opublikowano 2 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Grudnia 2007 Stary chipset, penryn nie poleci na niej, jeśli nie ciągnie Cię SLi, to olej. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
digitx Opublikowano 2 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Grudnia 2007 (edytowane) Czy Penryn poleci na MSI Neo2 FR? Jezeli chodzi o Chipset Nvidia 650i to Asus P5N-E SLI bedzie go wspierał http://www.asus.com/products.aspx?l1=3&l2=11&l3=473 wyjątek? Edytowane 2 Grudnia 2007 przez digitx Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jabar83 Opublikowano 2 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Grudnia 2007 Taa ,ale ponoć są problemy z OC czterordzenoiwców na niej. Myślę i jestem prawie pewien, że wraz z którymś Biosem sytuacja się poprawi. Niech jednak się wypowie ktoś kto miał do czynienia z MSI + Q6600. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
digitx Opublikowano 2 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Grudnia 2007 To prawda że MSI Neo2 FR chodzi nieoptymalnie bez ustawienia alphatimingów i zworki???Jak bede montował płyte główną to jak na początek mam ustawić zworke 200mhz czy 266mhz ??? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qamca Opublikowano 3 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Grudnia 2007 Witam, ja podobnie jak autor tematu poszukuję dobrej płyty w granicach tak około 400-450zł... Widzę po forum, że dość często padają propozycje płyt na chipsecie P35(A), skąd taka popularność właśnie tego chipsetu? Czemu rzadziej doradzane są nowe chipsety jak X38? Sam szukam stabilnej płyty, może nie jakiejś wyczynowej pod względem OC, ale żeby można było na niej trochę jednak pchnąć te parametry... Nie interesuje mnie SLI ani CrossFire, wystarczy mi 1 sieciówka, nie będzie tragedii jak nie będzie FireWire, ale wolałbym pasywne chłodzenie chipsetu najlepiej na h/pipe'ach... Intel ma całe mnóstwo chipsetów, więc skąd taka popularność tego P35? jakoś wyjątkowo dobrze się go kręci, czy jest jakiś super stabilny czy co? A tak z innej beczki, nie ma tego w FAQ, szukałem ale bezskutecznie, wszyscy o tym mówią a ja nie mam pojęcia co to są te pamięci ELPIDA??????? <_< :huh: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
beka Opublikowano 3 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Grudnia 2007 P35 jest po prostu nowe, dość tanie, wybór duży ;) Elipda to są kości na jakich robione są pamięci - przy Kingstonach rozpoznasz je po napisie "elipda" na każdej czarnej kostce. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qamca Opublikowano 3 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Grudnia 2007 P35 jest po prostu nowe, dość tanie, wybór duży ;) Elipda to są kości na jakich robione są pamięci - przy Kingstonach rozpoznasz je po napisie "elipda" na każdej czarnej kostce. no no, tyle to już wyczytałem z postów, ale elpida to jak normalnie magiczne słowo, wszystkie wątki o ramie mają coś jak "bierz elpidy"... co jest z nimi takiego? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xacti Opublikowano 3 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Grudnia 2007 Super sie kreca jak na swoja cene ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...