Skocz do zawartości
gugus

Tania Plyta Z Cf

Rekomendowane odpowiedzi

POtrzebuje dosc tania plyte obslugujaca CrosFire na lga775... Plyta musi zapewniac spore o/c. Bedzie przeznaczona do e2160. Powinna pozwolic na podkrecenie go do 3ghz. Cena do max 300... Da rade cos wymyslic czy nie? Bo msi p35 neo2-fr jest troche za droga dla mnie

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gdzie :?:

Ja to mobo widze tylko za 600+... <_<

http://www.yalu.pl/index.php?action=product&pid=2099

Mam juz miesiac i jestem zadowolony, kupiłem za ~330zł

edit: w dodatku to mobo ma CF 8x/8x czyli to wydajniejsze jak w x38 lub i975 i kompletnie niezależne podkrecanie pamieci od procesora, w dziale o LGA jest temat o tej płycie.

Edytowane przez svende

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ile razy trzeba to pisać... P35 ma CF 16/4 czyli druga karta działa z prędkością 4x, jeśli chcesz mieć drugą grafikę tylko poto aby podpiąć kolejne monitory to bierz, ale jak chcesz mieć większą wydajność w grach to nie ten chipset. prawdziwe CF ofeuje X38(nie ten przedział cenowy), RD600(to polecane dfi), lub X975, inne nb nie posiadają CF i nieważne ile mają slotów na grafikę. to msi jest dobrą płyta ale nie pod CF.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a może byś przeczytał kilkanaście postów z tego tematu i odpuścił P35? mur.gif cf 16x/4x jest mniej wydajne od 8x/8x

Szczególnie, że różnica to kilka %. 50fps vs 52 fps. 10000 pkt vs 10200pkt. Tak po za tym to cf jest niepotrzebne, lepiej jedną, wydajną grafę.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Szczególnie, że różnica to kilka %. 50fps vs 52 fps. 10000 pkt vs 10200pkt. Tak po za tym to cf jest niepotrzebne, lepiej jedną, wydajną grafę.

Dołączona grafika

Dosc spora roznica w fps'ach. To tylko przyklad pomiedzy CF a 1 karta. Tanie CF do 300zl ciezko bedzie znalesc. jezeli chodzi o plyty p35 16x/4x to w wiekszosci gier jest gorsze od np DFI LANParty UT ICFX3200-T2R/G 8x/8x. Oczywiscie na dzien dzisiejszy to x38 16x/16x nie jest takie naj naj - lepsiejsze. Zdarza sie ze w niektorych grach, X975 czy p35 ma przewage nad x38. Moim zdaniem zmieni sie to w najblizszej przyszlosci kiedy zostana usprawnione sterowniki od ati.

Edytowane przez niedziel

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi