Maniakalny Opublikowano 3 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Grudnia 2007 (edytowane) witam otóz problem polega na tym, że naładaowałem akumulatory, wsadzilem do aparatu Po właczeniu dziala ale nic nie widać na LCD(tzn czarny obraz) zdjecia tez robi full czarne. Moge przeglądac stare zdjecia i bawić sie w opcjach jedynie zdjecia zawsze wychodza czarne tzn tak sam bez lampy jak i z lampą nawet jak swiece latarka w obiektyw, to samo aparat nie upadł ani nic z tych rzeczy 2 tygodnie lzy spokojnie na biurku czasem robiąc kilka fotek czyżby to koniec canona? :sad: Edytowane 4 Grudnia 2007 przez Maniakalny Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gmfriend Opublikowano 7 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Grudnia 2007 (edytowane) witam otóz problem polega na tym, że naładaowałem akumulatory, wsadzilem do aparatu Po właczeniu dziala ale nic nie widać na LCD(tzn czarny obraz) zdjecia tez robi full czarne. Moge przeglądac stare zdjecia i bawić sie w opcjach jedynie zdjecia zawsze wychodza czarne tzn tak sam bez lampy jak i z lampą nawet jak swiece latarka w obiektyw, to samo aparat nie upadł ani nic z tych rzeczy 2 tygodnie lzy spokojnie na biurku czasem robiąc kilka fotek czyżby to koniec canona? :sad: heh to chyba jakaś typowa usterka tej serii , mam właśnie A75 i taki sam objaw, tzn oprócz czarnego ekranu czasami przelatują jakieś pasy po ekranie a czasami się włączy i działa normalnie, przyświeć latarką w obiektyw jeżeli nie zauważysz reakcji na światło w postaci zamykającej się przysłony to oznacza śmierć mózgu czyli elektroniki matrycy/matrycy :D :D a teraz znalazłem takie info ze sporo modeli Axx miało problem z wadą fabryczną: odklejanie sie połaczeń w matrycy i taka usterka ma być naprawiona na gwarancji bezpłatnie, dzwoń do serwisu canon.pl jest szansa ze naprawią to za darmo nawet po gwarancji... http://www.dpreview.com/news/0510/05100602..._ccdproblem.asp Edytowane 7 Grudnia 2007 przez gmfriend Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...