Jacek6663 Opublikowano 4 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Grudnia 2007 Witam. Mam pytanie. Zakupiłem ostatnio pamięci ddr2 1g 800mhz i mój problem polega na tym że w biosie pamięci te są opisane 667 dual channel. Wydaje mi się że powinno pisać 800. Nie wiem czy tak ma być czy to wina pamięci. moja konfig: płyty Gigabyte GA-M56S-S3 procesor DualCore AMD Athlon 64 X2, 2400 MHz (12 x 200) 4600+ Karta Radeon X1950 Pro (256 MB) DDR2 1GB PC2-6400 CL5 GR800D264L5/1G good ram DDR2 1GB PC2-6400 CL6 GR800D264L6/1G good ram roznia sie tylko jedna cyferka Proszę o porade czy tak ma byc ?, Pozdrawiam! A tu z jedna koscia pokazuje 800 mhz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zzZZzz Opublikowano 4 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Grudnia 2007 ustaw w biosie na 800 i sprawdz everestem dodatkowe zapisy spd generalnie nie masz parki dual channel bo powinny byc te same kosci(pod wzgledem parametrow i serii) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kszonek Opublikowano 4 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Grudnia 2007 ustaw w biosie na 800 i sprawdz everestem dodatkowe zapisy spd generalnie nie masz parki dual channel bo powinny byc te same kosci(pod wzgledem parametrow i serii) EPP te pamięci nie mają, bo cpu-z by pokazał (to jest 1.42). Ale pewnie ustawienie na 800 z biosu + timingi ręcznie i ewentualnie podbite napięcia powinno pomóc, mimo że kości nie od pary. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jacek6663 Opublikowano 4 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Grudnia 2007 dziekuje za szybka odpowiedz czyli jednym słowem najlepiej bedzie jesli dokupie identyczna kosc i powinno byc w pozadku Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kszonek Opublikowano 4 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Grudnia 2007 dziekuje za szybka odpowiedz czyli jednym słowem najlepiej bedzie jesli dokupie identyczna kosc i powinno byc w pozadku Nie, niekoniecznie będzie w porządku, ustaw w biosie ręcznie, wtedy na pewno będzie działać jak powinno. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jacek6663 Opublikowano 4 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Grudnia 2007 Ale pewnie ustawienie na 800 z biosu + timingi ręcznie i ewentualnie podbite napięcia powinno pomóc, mimo że kości nie od pary. no zrobił bym to ale czy nic nie zjara sie i czy mógł byś mi pomóc w sposób łopatologiczny ? bo jestem laikiem w tych sprawach Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Orgiusz Opublikowano 4 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Grudnia 2007 No jak sciagniesz pdf'a z instrukcja plyty to bedzie dobry poczatek na drodze do poznania Co z czym sie... w BIOSie A namiastka w watku :arrow: http://forum.purepc.pl/index.php?s=&sh...t&p=2827870 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jacek6663 Opublikowano 4 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Grudnia 2007 (edytowane) mam książeczkę ale i tak potrzebuje pomocy może jakoś na priv przez gg ? Edytowane 4 Grudnia 2007 przez Jacek6663 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kszonek Opublikowano 4 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Grudnia 2007 mam książeczkę ale i tak potrzebuje pomocy może jakoś na priv przez gg ? Niestety, czytać książeczki to na nawet Orgiusz Cię przez priv nie nauczy ;) Odrobina samozaparcia i już wiesz co i gdzie, ustawiasz, zapisujesz i wszytko śmiga, jak będziesz to robił z głową to nic się nie spali, co najwyżej jak przesadzisz to będziesz musiał bateryjkę wyciągnąć na 10 minut i tyle. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jacek6663 Opublikowano 13 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 13 Grudnia 2007 witam po przerwie, teraz mam nowy problem: wymieniłem kość (z takimi samymi oznaczeniami ale jak sie okazało różniące sie) różnią sie tym co widać (zaznaczone na czerwono), czyżby przez to nie mogły chodzić w dualu? płyta świruje bo nie ma tych kości krzemowych na obu, wszystkie wejścia sprawdzałem i kombinowałem na rożne sposoby czy jest ktoś w stanie mi pomóc ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kszonek Opublikowano 13 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 13 Grudnia 2007 Teraz to raczej mało prawdopodobne, żeby zaczęło działać - jedna kość jest dwustronna, druga jednostronna, tak to nie poszalejesz. Jak nie chcesz dać sobie pomóc to nie - nie chciałeś ustawić w biosie to teraz masz kolejne problemy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jacek6663 Opublikowano 13 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 13 Grudnia 2007 rozwiazanie jest jedno czeba sparowac i koniec identyczne i tyle pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...