vincT_T Opublikowano 14 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Grudnia 2007 No mi też się różni numer na kościach z tym co pokazuje CPU-Z i się zastanawiałem czy mnie w balona zrobili, czy poprostu tak pokazuje i już. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cZaJn!k Opublikowano 14 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Grudnia 2007 a jakie masz kostki ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
boxer Opublikowano 14 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Grudnia 2007 Proponuję zrobic test przy 400 (800) 5-5-5-15 tak jak w specyfikacji pisze. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vincT_T Opublikowano 15 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2007 a jakie masz kostki ? No właśnie te OCZ platinum rev2 :razz: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cZaJn!k Opublikowano 18 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Grudnia 2007 (edytowane) Heh, wychodzi na to, że OCZ2P800R21G - to kość 1x1GB DDR2 rev.2 4-4-4 800MHz OCZa. OCZ2P800R22GK - to (najprawdopodobniej) te same kości tyle, że 2x1 GB. Tak jest przynajmniej według google. Może to ktoś potwierdzić ?? Odnośnie tych Patriotek które mi w szufladzie na razie kwitną...fotka poniżej, teraz pytanie czy dodać je do tych OCZ co mam aktualnie, czy sprzedać (a mam już chyba chętnego) i dokupić jeszcze jednego OCZa rev.2 Edytowane 18 Grudnia 2007 przez cZaJn!k Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yuucOm Opublikowano 18 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Grudnia 2007 (edytowane) skoro jest temat o tych pamiątkach to tak na boku zapytam jaka jest różnica miedzy ocz platinium 2x1GB a ocz platinium rev.2 2x1GB ? Ja tam widze tylko różnice w 1 timingu i w napisie ati crossfire certificated ;p Edytowane 18 Grudnia 2007 przez yuucOm Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vincT_T Opublikowano 18 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Grudnia 2007 skoro jest temat o tych pamiątkach to tak na boku zapytam jaka jest różnica miedzy ocz platinium 2x1GB a ocz platinium rev.2 2x1GB ? Ja tam widze tylko różnice w 1 timingu i w napisie ati crossfire certificated ;p szczerze miałem obie kości, i w moim przypadku, na mojej płycie lepiej kręciły sie te zwykłe platinumy, a te z rev2 krótko mówiąc są do :mur: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mdag Opublikowano 19 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Grudnia 2007 (edytowane) Heh, wychodzi na to, że OCZ2P800R21G - to kość 1x1GB DDR2 rev.2 4-4-4 800MHz OCZa. OCZ2P800R22GK - to (najprawdopodobniej) te same kości tyle, że 2x1 GB. Tak jest przynajmniej według google. Może to ktoś potwierdzić ?? potwierdzić to może oficjalna strona OCZ: http://www.ocztechnology.com/products/memo...inum_revision_2 na dole po lewej stronie: Part Numbers 512MB Modules P/N - OCZ2P800R2512 1GB Modules P/N - OCZ2P800R21G Edytowane 19 Grudnia 2007 przez mdag Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andrew DC Opublikowano 19 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Grudnia 2007 szczerze miałem obie kości, i w moim przypadku, na mojej płycie lepiej kręciły sie te zwykłe platinumy, a te z rev2 krótko mówiąc są do :mur: Wersja non-rev2 to shit. Ledwo co wyciągnąłem 920mhz przy 4-4-4-12@2.25V. Na 2.3V bez względu na takty i timingi, wywalały błędy i resetowały kompa. Jeżeli rev2 jest gorsze, to ocz dało d.... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
s0named Opublikowano 21 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 21 Grudnia 2007 A ja mam z nimi taki problem, że gdy podłącze je w dual channelu to najpierw wykrywa mi tylko single channel a przy starcie windowsa wywala bluescreen. Na kingstonach wszystko chodzi ladnie, a gdy podlaczylem jedna kostke 1gb tych OCZ rev2 z kingstonami to wykrylo tylko kingstony... ktos moze mi pomoc? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Olka1991 Opublikowano 1 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2008 (edytowane) Mam problem. Wkładam te pamięci i zawiesza się komputer na ekranie BIOSu. Kingstony działają dobrze. Kiedyś Platinum 2x512MB chodziły dobrze. Ktoś wie o co chodzi? EDIT jedna pamięć jest prawdopodobnie uszkodzona, jedna działa druga nie. Edytowane 1 Lutego 2008 przez Olka1991 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...