qamca Opublikowano 7 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Grudnia 2007 (edytowane) Witam, okazuje się że już mniejwięcej wiem czego chcę, więc proszę o komentarze do opcji jak i do elementów już przeze mnei wybranych - jakbym gdzieś błędnie rozumował... CPU: Intel Pentium C2D E8200 2,66GHz (Penryn) (zakładam góra 450-500 zł) Mobo: tu troszkę pomocy Niby najmnije bym się skłaniał do Foxconna, bo jakoś mnie ciągnie chłodzenie w Abicie i MSI, ale jak nie powinienem się tym kierować to dajcie znać... Dodam, że planuje OC w granicach rozsądku - chce zostać przy powietrzu a jednocześnie utrzymać jednostkę w miarę Cicho, więc chciałbym żeby płyta była stabilna, i dawała jakieś opcje może nie wysokiego, ale bezproblemowego OC.No i oczywiście jeżeli bym się mylił to proszę mnie wyprowadzić z błędu, ale z mojego rozpoznania wynika, że wszystkie te płyty wezmą chętnie Penryna) MSI P35 Neo2-FIR Foxconn P35A Abit IP35 (max ok. 400zł)PSU:Amacrox Warrior AX450-PNF (max 160zł) GFX: Tutaj też jescze mały problem (nie wiem o ile ma w styczniu stanieć 8800GT?) ale opcje są jak niżej: Radeon X1950 XT GeCube 512MB TVHD / 2xDVI Radeon HD2600XT PCI-E MSI RX2600XT-DIAMOND-512 DDR4 256 MB 2xDVI BOX (128-bit) Radeon HD2900Pro PCI-E Sapphire 512 MB 2xDVI / VIVO BOX (512-bit) Radeon HD3850 PCI-E Sapphire DDR3 512 MB TV-out / 2xDVI bulk (256-bit) (max ok. 750zł) HDD: Seagate 250 GB Barracuda 7200.10 (ST3250410AS) (ok 260zł) DVD: Pioneer DVR-212 bulk black (sata) (Ok 110zł) Buda: Gigabyte GZ-X1 Black (ok. 160zł) Jak widać jeszcze nie bardzo wiem co dać za kości... myślałem generalnie o 2x1GB i ewentualną rozbudowę w niedalekiej przyszłości (identycznymi kośćmi rzecz jasna)... no i tutaj nie wiem zupełnie (pomijając oczywiście legendarne kingstony elpidy) Czy jest sens brać pamięci >667 ? Najlepiej Dwu- czy jedno- stronne? za 2Gb jestem gotowy wydać max 200zł, ale przeglądając ceny myślę że powinno się udać taniej. Pamięci mają nadążyć za OC na wspomnianym wcześniej poziomie: przy niewygórowanej wymianie CPU Fana, wszystkich past no i ewentualny przewiew w kaście, i na takiej zasadzie tyle ile się da wyciągnąć (przy pełnej stabilności no i jednak w miarę ciszy) Więc z tego wynika że w ok. 2500 powinna się zamknąć za jednostka, prawdopodobnie mniej, bo liczyłem raczej ceny sklepowe. Czekam na uwagi sugestie i porady. Edytowane 7 Grudnia 2007 przez qamca Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bulizzor Opublikowano 7 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Grudnia 2007 co do grafy poluj na hd3870 (niedawno była aukcja na allegro za 799zł) reszta wydaje sie ok (no moze dołożyłbym do jakiegos mocniejszego zasilacza) ram - kingston elpida, corsair rev 7.1, a-data EE. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qamca Opublikowano 9 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2007 (edytowane) zasilacz lepszy w sensi marki czy mocy? a lepsze kingi elpidy czy te corsairy? no i jakby ktoś doradzł co do mobo... i czy ktoś może ma doświadczenia co do głośności chłodzenia na różnych producentach kart graficznych? Edytowane 9 Grudnia 2007 przez qamca Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...