Skocz do zawartości
qamca

Zestaw Do Oceny

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, okazuje się że już mniejwięcej wiem czego chcę, więc proszę o komentarze do opcji jak i do elementów już przeze mnei wybranych - jakbym gdzieś błędnie rozumował...

CPU:

Intel Pentium C2D E8200 2,66GHz (Penryn) (zakładam góra 450-500 zł)

Mobo:

tu troszkę pomocy

Niby najmnije bym się skłaniał do Foxconna, bo jakoś mnie ciągnie chłodzenie w Abicie i MSI, ale jak nie powinienem się tym kierować to dajcie znać... Dodam, że planuje OC w granicach rozsądku - chce zostać przy powietrzu a jednocześnie utrzymać jednostkę w miarę Cicho, więc chciałbym żeby płyta była stabilna, i dawała jakieś opcje może nie wysokiego, ale bezproblemowego OC.No i oczywiście jeżeli bym się mylił to proszę mnie wyprowadzić z błędu, ale z mojego rozpoznania wynika, że wszystkie te płyty wezmą chętnie Penryna)

• MSI P35 Neo2-FIR
  • Foxconn P35A
  • Abit IP35
(max ok. 400zł)PSU:

Amacrox Warrior AX450-PNF (max 160zł)

GFX:

Tutaj też jescze mały problem (nie wiem o ile ma w styczniu stanieć 8800GT?) ale opcje są jak niżej:

• Radeon X1950 XT GeCube 512MB TVHD / 2xDVI
  • Radeon HD2600XT PCI-E MSI RX2600XT-DIAMOND-512 DDR4 256 MB 2xDVI BOX (128-bit)
  • Radeon HD2900Pro PCI-E Sapphire 512 MB 2xDVI / VIVO BOX (512-bit)
  • Radeon HD3850 PCI-E Sapphire DDR3 512 MB TV-out / 2xDVI bulk (256-bit)
(max ok. 750zł)

HDD:

Seagate 250 GB Barracuda 7200.10 (ST3250410AS) (ok 260zł)

DVD:

Pioneer DVR-212 bulk black (sata) (Ok 110zł)

Buda:

Gigabyte GZ-X1 Black (ok. 160zł)

Jak widać jeszcze nie bardzo wiem co dać za kości... myślałem generalnie o 2x1GB i ewentualną rozbudowę w niedalekiej przyszłości (identycznymi kośćmi rzecz jasna)... no i tutaj nie wiem zupełnie (pomijając oczywiście legendarne kingstony elpidy)

Czy jest sens brać pamięci >667 ?

Najlepiej Dwu- czy jedno- stronne?

za 2Gb jestem gotowy wydać max 200zł, ale przeglądając ceny myślę że powinno się udać taniej. Pamięci mają nadążyć za OC na wspomnianym wcześniej poziomie: przy niewygórowanej wymianie CPU Fana, wszystkich past no i ewentualny przewiew w kaście, i na takiej zasadzie tyle ile się da wyciągnąć (przy pełnej stabilności no i jednak w miarę ciszy)

Więc z tego wynika że w ok. 2500 powinna się zamknąć za jednostka, prawdopodobnie mniej, bo liczyłem raczej ceny sklepowe.

Czekam na uwagi sugestie i porady.

Edytowane przez qamca

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

zasilacz lepszy w sensi marki czy mocy?

a lepsze kingi elpidy czy te corsairy?

no i jakby ktoś doradzł co do mobo...

i czy ktoś może ma doświadczenia co do głośności chłodzenia na różnych producentach kart graficznych?

Edytowane przez qamca

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi