Skocz do zawartości
KAX_

Problem Z Obrazem Na Lcd

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, mam problem z obrazem gdy np. wychodzę z gry do windowsa obraz jest nieostry i czcionka nieczytelna czasami też czcionka zaczyna mrugać tak jakby odświeżanie było bardzo niskie. Zupełnie nie wiem w czym leży problem i raczej nie jest to wina monitora bo na karcie zintegrowanej jest wszystko ok...

Edytowane przez KAX_

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam, mam problem z obrazem gdy np. wychodzę z gry do windowsa obraz jest nieostry i czcionka nieczytelna czasami też czcionka zaczyna mrugać tak jakby odświeżanie było bardzo niskie. Zupełnie nie wiem w czym leży problem i raczej nie jest to wina monitora bo na karcie zintegrowanej jest wszystko ok...

monitor masz podłączony analogiem, użyj opcji AUTO za każdym razem gdy są problemy z obrazem

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

monitor masz podłączony analogiem, użyj opcji AUTO za każdym razem gdy są problemy z obrazem

Właśnie używam opcji auto ale myślałem, że jest inny sposób na rozwiązanie tego problemu bo naciskanie co kilkanaście minut przycisku auto mnie trochę wkurza...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Właśnie używam opcji auto ale myślałem, że jest inny sposób na rozwiązanie tego problemu bo naciskanie co kilkanaście minut przycisku auto mnie trochę wkurza...

co kilkanascie minut wchodzisz z windows do gry? jeżeli zmienia się rozdzielczośc to monitor sam powinien "dostroić się" to samo jeżeli gra jest w innym trybie niz pulpit windnows, a jesli obie są w tym samym trybie 1440x900x60Hz to obraz nie powinien się różnić...

a rozwiązaniem problemu jest monitor z DVI :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi