stefanito Opublikowano 12 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 12 Marca 2003 Witojcie! moja firma (ministerstwo), zanabyła w grudniu kompy. w sumie tak po ok. 4k PLNów za sztukę. 8O Oto co jest w środku: Baleron 1.7GHz, 128MB ram, mobo typu noname (siakaś viarama), dysk 40GB (jakiś), sieciówka, devede lg, dźwięk na mobo, monitor samsung (nie płaski!), flop, klawisze, mysza bez rolki itp. no, jeszcze winda xp. a, no i grafa: nieśmiertelna tnt2 m64 32MB :-( za 4k PLN.... zrobiłem 3dmark i... równiutko 850 punktów.... :evil: ja wiem, ze to komp do ofisa, ałtluka itp, ale... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stefanito Opublikowano 12 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 12 Marca 2003 p.s. tylko nie piszcie, ze publiczne pieniądze idą na moje zabawy w 3DMark, bo mnie to nie wzrusza ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michalak Opublikowano 12 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 12 Marca 2003 nic dziwnego, na beleronie i rivie nie będziesz miał wyskokich wyników. Te kompy to do do worda i notatnika nadają a nie do 3dmarka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mikaelus Opublikowano 12 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 12 Marca 2003 4K!!!!!!!!!????????? 8O Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
olkoo Opublikowano 12 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 12 Marca 2003 moze tego dnia jak kupowali byl wysoki kurs dolara :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reed Opublikowano 12 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 12 Marca 2003 p.s. tylko nie piszcie, ze publiczne pieniądze idą na moje zabawy w 3DMark, bo mnie to nie wzrusza ;) Dlaczego publiczne pieniadze ida na twoje zabawy 3DMarkiem ? 8O :evil: :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
metal Opublikowano 12 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 12 Marca 2003 ghyhyhy... cudowni.e a tak wogóle to o co chodzi? buhahaha... bo z leksha nierozumiem [jeeezu to ja już taki tępy jestem ?!?...] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ArthJ Opublikowano 12 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 12 Marca 2003 rotfl :lol: ladnie to tak sie zabawiac w pracy smarkami a ja nadal nie mam zalatwionej sprawy! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_jaro_ Opublikowano 12 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 12 Marca 2003 Ostro w grudniu 4k za takiego kompa :lol: przecież za tą cennę to ja bym im złożył o niebo lepsze :))) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Varrol Opublikowano 12 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 12 Marca 2003 Jeżeli nie wiesz, to to jest tak - jakiś znajomy ma sklep komputerowy czy, po prostu zna się na kompach i ma firmę, więc zamówili u niego - w ten sposób ktoś dużo zarobił. Takie przekręty są w Polsce na każdym kroku, a zwłaszcza w urzędach państwowych. BTW - tego co składał jeden komp wyszedł pewnie ok 1500zł, albo jeszcze mniej - 2500zł do kieszeni (minus wat :) ). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
metal Opublikowano 12 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 12 Marca 2003 heh... jednym słowem każdy o[rz/ż]e' jak może ' niepotrzebne skreślić Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_jaro_ Opublikowano 12 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 12 Marca 2003 No wiadmo caly nas zkraj na każdym kroku znajomości łapówki itd. Moi starszych ktoś chce zrobić w <span style="color:red;">[ciach!]</span>a i nagle po tym jak moj wujas w nasyzm miescie wygrał wybory to unieważnili decyzje pozwolenia na budowe :lol: jak budynek już stoi od 4 lat a od dwoch prowadza starsi działalnośc, ktoś z byłej kadencji musiał coś namącić itd, wogóle jak mój wujas wkroczył do gminy po wygranych wyborach nagle brakowało wsyztskich dokumentów starszych :cry: ostre przekrety ktos robi zeby moi starym życie zatruć no ale nic cała polska Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ANalfabeta Opublikowano 12 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 12 Marca 2003 Niestety takie ceny sa w przetargach. Ale sama cena to nie wszystko. Ja wiem że tego kompa można za 2k złozyc, ale zakładam, że w umowie jest rónież zapis odnośnie serisowania takiego sprzetu a za to firmy już sobie liczą............ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kisio Opublikowano 12 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 12 Marca 2003 nadwyżkę ceny potrącimy Ci z pensji :) btw: dlaczego publiczne pieniądze idą na Twoje zabawy 3dmarkiem ?? :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
killah Opublikowano 12 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 12 Marca 2003 800 pf ? ja na swoim mam koło 2000 niedawbo na baleronie 1,7 płyta msi 256mb ramu i gf4mx zrobiłem tylko 3000 to aż mi się smutno zrobiło a to że 4k to wiadomo ze ktoś w łape wziął... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stefanito Opublikowano 13 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 13 Marca 2003 no rzeczywiscie, ja na moim osobistym durniu 1.2 na abicie, 256ramu i gf4mx robie całe 4700 3DMarków... :) a te 4k, to tak rzekłbym 'up to', bo zamowienie bylo duuuże... ale raczej bliżej 4k za sztuke niż dalej... a serwis? wszystko robią nasi informatycy!! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mikaelus Opublikowano 13 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 13 Marca 2003 Ej, a może oni dali te 4K za wszystkie razem :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
amoniak Opublikowano 13 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 13 Marca 2003 8O Coś ci sie pomieszało 8O Taki duży i nie qma :evil: Duża firma a soft to sobie na stadionie Qpi LOL :lol: Ty chyba nie poważny jesteś Dodaj do tego cenę softu OEM i umowę serwiswą Dlatego cena kompa jest taka :) Cena samego hardware`u to, w najlepszym wypadku, 50% ceny całej zabawki :!: Policz ile kosztuje Wingroza XP OEM + Office XP OEM + koszt zainstalowania - no to ci wyjdzie 4k złociszów Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Varrol Opublikowano 13 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 13 Marca 2003 No więc załóżmy, że bym ten sprzęt kupował w sklepie i sam składał - czyli cena wyższa (dla podzespołów), to ta konfiguracja z 128MB DDR (nie SDR) wychodzi ok 2200zł razem z WinXP Prof (700zł) + monitor załóżmy 1000zł - razem 3200zł (nie było mowy o żadnym Office XP) Sklep który składa płaci mniej za podzespoły i to chyba jest oczywiste, ale nawet jakby gostek ze sklepu kupował w innym sklepie, to i tak jest 800zł do przodu na jednym kompie. Załóżmy, że różnica w cenach podzespołów idzie na koszt instalacji i umowę serwisową. No cóż - jeżeli do tego był jeszcze Office XP, to wszystko sie zgadza. Jeżeli bez Office'a, to 800zł do przodu - mniej więcej oczywiście. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stefanito Opublikowano 13 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 13 Marca 2003 khm, kompy miały TYLKO w2k... ofisa 2k to mi instalował informatyk... no. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
amoniak Opublikowano 13 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 13 Marca 2003 khm, kompy miały TYLKO w2k... ofisa 2k to mi instalował informatyk... no. A licencja na offica była kupiona razem z kompem czy osobno :?: bo jeśli osobno to ktoś zrobił dobry deal :twisted: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stefanito Opublikowano 14 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 14 Marca 2003 a cholera wie... stawiałbym, że licencj abyła już wcześniej, nasza firmowa, albo cos... ale to ciężko wyczaić... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stefanito Opublikowano 2 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2003 ps. pamiętacie topic? dzis odpaliłem na tym złomie n4speed porsche... no i sie ksztusi nawet w 640x480. idzie gorzej niz na moim starym P][ 400MHz i vancie 16MB... naprawde nie wiem, co o tym myslec... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Younior Opublikowano 2 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2003 mamy afere kompgate ;P hehe ale powiem wam ze slyszalem o takich walkach od rodzicow, ale nigdy nikt mi nie podal przykladu a teraz... szok Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...