Uzurpator Opublikowano 9 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2007 Witam. Stanąłem dzisiaj przed interesującym problemem. Otóż mam dokonać upgradu laptopa o takich specyfikacjach: Acer TravelMate 292ELCi Chipset: Intel 855GM Procesor: 1.3 GHz (Intel Celeron M) Pamęć: 256 MB (PC2100 SO-DIMM 200pin (DDR266)) Hard disk: 40 GB Od ręki idzie powiększenie ram, natomiast chciałbym się dowiedzieć jakie procesory mogę w toto cudo wsadzić? Konkretnie czy wejdzie w to jakieś centrino ~1.7 ghz? Core Duo/Solo? Core2? Będę wdzięczny za pomoc :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
romek-o Opublikowano 9 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2007 twój chipset obsługuje tylko procesory z FSB 400 mhz, wiec tylko pierwszą generacje centrino i zadne core duo nie wejdzie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SpiderMAN Opublikowano 12 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Grudnia 2007 Dokladnie... Mozesz co najwyzej wychaczyc na allegro Pentium M 1.6-1.7 GHz 2MB Cache fsb 400MHz, zdarzaja sie szybsze na to fsb, ale zadko... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Uzurpator Opublikowano 12 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Grudnia 2007 Nie działa = nie startuje, czy też chodzi na niższym FSB? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SpiderMAN Opublikowano 12 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Grudnia 2007 Nie działa = nie startuje, czy też chodzi na niższym FSB?Nie działa... Nie ma prawa... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...