thalip Opublikowano 9 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2007 Witam. Mam nieciekawy problem, może zacznę od początku. Chcialem zrobić format, ale się nie dało, więc stwierdziłem, że zrobię reinstal Windowsa. Wsadzam płyte do napędu, i jeszcze z poziomu normalnie działającego Windowsa wklepuję kod produktu. Wszystko jest ok. Potem jest ten niebieski ekran. Pytają mnie, czy chcę naprawiać istniejącą kopię czy instalować nową. Wybiera opcję drugą, ale po chwili patrzę że chce mi formatować dysk E, więc cofam się i chcę naprawić kopię istniejącą. Wszystko jest ciągle ok. Potem komputer się restartuje i odpala się dalsza część instalacji, ta taka bardziej elegancka (po lewej mały pasek postępu, po prawej wyświetlają się nowości w XP). I tutaj pojawia się problem. Instalacja siada na momencie, gdy są 33 min do końca. Po restarcie to samo, i NIC nie da się zrobić. Proszę o pomoc dodatkowe info: płyta z Windowsem nie jest zarysowana, testowałem na dwóch napędach (wewnętrznym i zewnętrznym) czy da sie jakos wrocic do momentu w ktorym mam wybor opcji instalacji? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reyden Opublikowano 9 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2007 Odpal kompa z płyty i spróbuj wtedy , może coś na starej wersji systemu blokuje instalację . Ile masz HDD i napędów CD/DVD ?? U mnie przy 2xHDD + CD i DVD-RW ( DVD-RW i 2 HDD na 1 kanale , Dysk systemowy i CD na kanale drugim ) występuje ten sam problem , czasami nie można wogóle naprawić systemu, czasami sama instalacja ruszy ale zawiesza się po pewnym czasie . Pomaga dopiero odłączenie 2 HDD . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
thalip Opublikowano 9 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2007 Odpal kompa z płyty i spróbuj wtedy , może coś na starej wersji systemu blokuje instalację . Ile masz HDD i napędów CD/DVD ?? U mnie przy 2xHDD + CD i DVD-RW ( DVD-RW i 2 HDD na 1 kanale , Dysk systemowy i CD na kanale drugim ) występuje ten sam problem , czasami nie można wogóle naprawić systemu, czasami sama instalacja ruszy ale zawiesza się po pewnym czasie . Pomaga dopiero odłączenie 2 HDD . jak to z płyty odpalić ? mam jeden napęd cd/dvd wewnętrzny i jeden zewnętrzny. jeden HDD, jakies 270 GB, rozdzielony na dwie partycje. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reyden Opublikowano 9 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2007 Normalnie . Ustaw w biosie botowanie z CD , włóż płytkę z XP do napędu i uruchom kompa . W trakcie startu kompa pokaże się komunikat że kliknięcie dowolnego przycisku uruchomi kompa z CD . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...