xpektor Opublikowano 10 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Grudnia 2007 Witam, Mam dosyc duzy problem. Gdy uruchamiam komputer i system sie zaladuje, widze juz pulpit ikonki itd... nastepuje restart. Za kazdym razem. Mam tak od jakis dwoch dni. Myslalem ze to wina mojego padajacego dysku, jednak dzisiaj sprobowalem wlaczyc tryb awaryjny i wsyzstko gra. Wylaczylem zbedne procesy uruchamiane przy ladowaniu, bo myslalem ze to wina ktoregos z nich, jednak nic to nie zmienilo. W trybie normalnym dalej wystepuje restarty. Wczesniej raczej takich problemow nie mialem, nie wiem jak zdiagnozowac przyczyne... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stolara Opublikowano 10 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Grudnia 2007 Wyłącz autostart programów. Przed wystąpieniem problemów instalowałeś jakieś programy ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mikelos Opublikowano 10 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Grudnia 2007 mi tak sie dzialo jak przez przypadek ruszylem chlodzenie czipsetu przez co dokladnie nie przylegalo. sprobuj moze rozebrac na czesci pierwsze i zlozyc jeszcze raz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xpektor Opublikowano 10 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Grudnia 2007 (edytowane) Zadnych wazniejszych programow nie insttalowalem i nie usuwalem. Chyba tylko FF'a, ale go zaraz usune. Zauwazylem jeszcze jedna dziwna rzecz. Mianowicie, gdy dysk mam podpiety standardowo do primary master, ladownie systemu (windows xp i latajacy paseczek) trwa bardzo dlugo i tak jakby sie zawiesza. Odlaczylem dvd i podlaczylem do tego kabla (secondary master) dysk i ladowanie smignelo tak jak za starych dobrych czasow. Temp na podzespolach sa niskie, w sprzecie zadnych zmian niedokonywalem. Prawdpoodobnie gdyby byla to wina hardwaru, tryb awaryjny takze by nie dzialal... po mojej wnikliwej (;]) diagnozie i doswiaczeniach lat wczesniejszych ze to wina dysku. Podlacyzlem twardziela od mlodego i wszystko gra... Nie pozostaje mi nic innego jak zkaupic jakas 300setke. Edytowane 10 Grudnia 2007 przez xpektor Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xpektor Opublikowano 11 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Grudnia 2007 Czy to mozliwe zeby w trybie awaryhnym dysk chodzil jak zlotko, bez zandych problemow, a w trybie nromalnym dostawal ciagle zwiechy? Cos mi tu nie gra... pewnie format by troksze sytuacje rozjasnil, jednak nie ejst to moj ulubiony sposob rozwiazywania problemow... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...