Gość Opublikowano 6 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 6 Czerwca 2002 tak....wlasnie przed chwila odwazylem sie (nagrywara ma 1 dzionek :lol: :lol: :lol: ) i podmienilem firmware mojego LiteONa 32X na 48X...i wsio dziala! ludzie toz to jest super ...zachecam do przerobek...chwilka strachu ale po tym zglasz sie jako 48X...jeszcze nie wypalalem nic bo mam starsza wersje Nero i nie widzi jej...ale juz sciagam upgrade...jeszcze z 40 minut(modem :cry: :cry: :cry: )...aha 32X MUSI miec literke W na koncu (nie S!)...na czas "podkrecania" odkrecilem proca (tzn nie wyjalem tylko taktowanie nominalne :lol: ), wylaczylem DMA, i czysty DOS...a jak chcecie to zerknijcie na http://www.cdrinfo.pl Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Novy Opublikowano 6 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 6 Czerwca 2002 Gratuluje 8) , ciekawe jak bedzie sie spisywala podczas nagrywania z najwieksza predkoscia. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość lukk Opublikowano 6 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 6 Czerwca 2002 Gratuluje 8) , ciekawe jak bedzie sie spisywala podczas nagrywania z najwieksza predkoscia. z tego co mowia inni po przerobkach to jest bardzo OK...bo te nagrywarki sa wlasciwie takie same...maja tylko inne firmwary...aby firma mogla nabic sbie kase :lol: :lol: :lol: :lol: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Novy Opublikowano 6 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 6 Czerwca 2002 No to teraz mozesz sie wpelni cieszyc "jeszcze nowsza", szybszą nagrywarką :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość lukk Opublikowano 6 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 6 Czerwca 2002 Gratuluje 8) , ciekawe jak bedzie sie spisywala podczas nagrywania z najwieksza predkoscia. no jestem juz po testach...skoczylem do sklepu po plytke....nagrala plytke z predkoscia 48X bardzo dobrze...tyle ze w 4min30s. :? mysle ze to wina plytki bo max. jest nadruk aby nagrywac z predkoscia 40X a ja dalem 48X (platinum) bo w sklepie nie maja 48X:(( bede musial pobiegac po miescie dzisiaj...ale najwazniejsze ze wszystko dziala! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RaF Opublikowano 6 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 6 Czerwca 2002 nie chce nic mowic ale w 4 i pol minuty to ja nagrywam plytki na nagrywarce 24x :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RaF Opublikowano 6 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 6 Czerwca 2002 powinno CI nagrac plyte 700Mb w niecale 2 minuty Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dARIO Opublikowano 6 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 6 Czerwca 2002 8) No racja, z tym 4,5 minuty to jak by nie patrezć coś między (x20-x24). Być może do x48 potrzebował będziesz szybszego sprzętu, albo lepszej konfiguracji. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość lukk Opublikowano 6 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 6 Czerwca 2002 powinno CI nagrac plyte 700Mb w niecale 2 minuty a czy podczas nagrywania tez ci "lata" pasek od bufora? tzn od 90 do 30% i tak w kolko? cos mi sie zdaje ze moze moj dysk (zgrywam z starego Caviara) jest za wolny...hm...bede musial jeszcze pokombinowac bo cos mi tu "smierdzi"...plytki48X,plytki48X, musze znalezc plytki 48X.............. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SpiderMAN Opublikowano 6 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 6 Czerwca 2002 Spoko spoko, tylko na cholere Ci tak szybka nagrywarka. Mnie jakos 12 wystarcza. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość lukk Opublikowano 6 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 6 Czerwca 2002 Spoko spoko, tylko na cholere Ci tak szybka nagrywarka. Mnie jakos 12 wystarcza. nie mo wlasciwie mi tez nie jest taka potrzebna...ale jak mozna za darmo podkrecic to wlasciwie czemu by nie? aha..po upgradzie jest cos takiego jak Mount Rainer (przydatne przy CDRW - mniej miejsca zajmuje zakonczenie sesji) wiec jest "lepszejsza" :wink: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nessay Opublikowano 6 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 6 Czerwca 2002 powinno CI nagrac plyte 700Mb w niecale 2 minuty a czy podczas nagrywania tez ci "lata" pasek od bufora? tzn od 90 do 30% i tak w kolko? cos mi sie zdaje ze moze moj dysk (zgrywam z starego Caviara) jest za wolny...hm...bede musial jeszcze pokombinowac bo cos mi tu "smierdzi"...plytki48X,plytki48X, musze znalezc plytki 48X.............. To nie wina płytek... NA mojej LiteOn 40x/12x/48x nagrywa w 3 minuty i 10 sec na płytkach przystosowanych do nagrywania na prędkościach 24x (Acoss) A może sapomniałeś włączyc spowrotem dma?? Albo masz za słaby sprzęt... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gregos Opublikowano 6 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 6 Czerwca 2002 lukk a jaki masz model nagrywarki ? 32125W ?? Bo ja mam 32123S i jej sie nie da przerobic, za to model 24103S mozna przerobic na taka co ja mam (sprawdzone, hehe kumpel nic nie mowil o problemach :) ) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość lukk Opublikowano 6 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 6 Czerwca 2002 lukk a jaki masz model nagrywarki ? 32125W ?? Bo ja mam 32123S i jej sie nie da przerobic, za to model 24103S mozna przerobic na taka co ja mam (sprawdzone, hehe kumpel nic nie mowil o problemach :) ) tak W...bo S sie rzeczywiscie nie da przerobic...za to tak jak mowisz 24S da sie przerobic... A CO DO MOICH PROBLEMOW: przed chwila zrobilem z niej znow 32X bo wyniki na 48X byly do [gluteus maximus] (uruchomilem test Nero Cd speed i byl b. dziwny wykres - max 24) ale do rzeczy...puszczam test na 32X i [gluteus maximus]...tak samo jak 48X(czytaj dziwny wykres i osiagniete max 22)...odpialem ja od plyty (kontroler UDMA 33) i podpiolem do zewnetrznego kontrolera Abita (UDMA 66) i dziala super (test max predkosc 32X)...o co k..... chodzi? czy moze sie plyta glowna nie wyrabiac (ma 3 latka, troche leciwa)....ok przerabiam ja spowrotem na 48X i "obaczymy" teraz... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość lukk Opublikowano 6 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 6 Czerwca 2002 dobra...juz chyba wiem....mam za wolnego proca aby wypalac 48X...zrobilem test nero cd speed...jak mialem podkreconego proca to test szedl spoko do predkosci 32X potem zaczynaly sie schodki, kombinacje itp. Natomiast jak "odkrecilem" proca to test doszedl tylko do 25X i juz sie pojawily problemy...no coz widze na ulicy nowego celka ktory mnie goni.... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xon Opublikowano 6 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 6 Czerwca 2002 Ja u kumpla sprawdzalem identyczna modyfikacja to wszystko dziala pieknie ale na plytkach 40x. Na tych bezproblemu idzie 48x. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kalwas Opublikowano 7 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 7 Czerwca 2002 Ja kiedyś przerabiałem nagrywarke LG 4x4x24 na 8x4x24 ale po firmware biosu po jakimś tygodniiu może dwuch zaczeły sie problemy. Miał problem z nagryaniem niektórych płytek i ten stan sie tylko pogłębiał. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yotomeczek Opublikowano 7 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 7 Czerwca 2002 lukk a jaki masz model nagrywarki ? 32125W ?? Bo ja mam 32123S i jej sie nie da przerobic' date=' za to model 24103S mozna przerobic na taka co ja mam (sprawdzone, hehe kumpel nic nie mowil o problemach :) )[/quote'] tak W...bo S sie rzeczywiscie nie da przerobic...za to tak jak mowisz 24S da sie przerobic... Qrde mam 32123S :cry: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...