spider3k Opublikowano 15 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2007 Zastanawiam sie co lepiej kupic http://znak.pl/index.php?cid=305&scid=...al1024800Ge+CL5 czy http://znak.pl/index.php?cid=305&scid=...l1024800Pat+CL5 Czy dobrego wyboru dokonalem ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
beka Opublikowano 16 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 16 Grudnia 2007 A może nas oświeć do jakiego PC i ile mają robić ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spider3k Opublikowano 16 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 16 Grudnia 2007 Foxconn P35A Ramy a albo b INTEL DUAL CORE E2160, FSB800 LGA775 Seagate 250GB ST3250410AS 16MB Chieftec GPS-450AA-101A (450 W) aktywne PFC (1x120mm) Radeon HD 3850 256MB Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
beka Opublikowano 16 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 16 Grudnia 2007 Jeśli A lub B , to B ;) Zmieniłbym zasilacz na AmacroX AX450PNF lub Modecom MC-400 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spider3k Opublikowano 16 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 16 Grudnia 2007 a jaka obudowa bedzie najlepsza z podanych nizej: http://znak.pl/index.php?search_cid=279&am...rch.y=4#results sorry za offtopa ale nie widze sensu zakladania nowego tematu :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
beka Opublikowano 16 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 16 Grudnia 2007 +7 zł i masz http://znak.pl/index.php?cid=279&scid=...32+czar+bez+zas A naprawdę warto, bo te wszystkie Tracery, Modecomy i inne Logici to badziewie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fredek Opublikowano 16 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 16 Grudnia 2007 A ja bym nie brał ani a ani b tylko np. http://www.znak.pl/index.php?cid=305&s...1024667Cor+XMS2 albo Adaty Extreme ;] Ewentualnie OCZ Platinum a na koniec Patrioty :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sliza Opublikowano 16 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 16 Grudnia 2007 zalezy jeszcze w jakim rev. sa te korsarze (7.1 czy inne) ew. kingstony/goodramy 667 na elpidach jak trafisz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qamca Opublikowano 16 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 16 Grudnia 2007 Jakie pamięci mają kości 1 producenta i się dobrze kręcą? Tak żebym kupił po prostu ram firmy X i się nie martwił że nie przyjdzie na elpidach czy innych cudach? Rozumiem, że tak czy siak to jest sprawa indywidualna jak się dane kości dadzą puścić, ale pytam jakie kości mają zazwyczaj dobre wyniki w OC? mowimy o kościach 667 ewentualnie 800, 2x1024... Chciałbym też wiedzieć co sądzicie o opcjach 2x1024 vs 4x512 (wszystko w dualu naturalnie)... czytałem wypowiedzi że rozbijanie całego ramu na 4 kości zamiast dwóch jest bezsensowne i nieopłacalne, więc jak to w końcu jest? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mattis Opublikowano 16 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 16 Grudnia 2007 (edytowane) Niema sensu kupywac 4x512! Edytowane 16 Grudnia 2007 przez mattis Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcinas83 Opublikowano 16 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 16 Grudnia 2007 (edytowane) qamca bierzesz to -> http://www.allegro.pl/item283772523_selekc...67_elpida_.html x4 i masz dobry ram, który idzie od 900-1000mhz :) Edytowane 16 Grudnia 2007 przez Marcinas83 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
naxt Opublikowano 16 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 16 Grudnia 2007 (edytowane) qamca bierzesz to -> http://www.allegro.pl/item283772523_selekc...67_elpida_.html x4 i masz dobry ram, który idzie od 900-1000mhz :)a czasami nawet wiecej,tylko problem nie widze zeby gosciu dawał gware na nią,wiadomo jest gwarancja wieczysta ale wtedy trzeba odsylac do producenta,powinna byc jeszcze gwarancja sklepu przynajmniej 1-2 rok Edytowane 16 Grudnia 2007 przez naxt Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcinas83 Opublikowano 16 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 16 Grudnia 2007 a czasami nawet wiecej,tylko problem nie widze zeby gosciu dawał gware na nią,wiadomo jest gwarancja wieczysta ale wtedy trzeba odsylac do producenta,powinna byc jeszcze gwarancja sklepu przynajmniej 1-2 rok Zgadza się ja dałem tylko taki przykład :) W tej cenie nie ma chyba lepszej propozycji jeśli chodzi o ram. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qamca Opublikowano 16 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 16 Grudnia 2007 Hmm... No to już nie wiem, jak to jest z jechaniem na 4 szpary... Już się spotkałem z kilkoma opiniami że bez sensu jest docelową ilość pamięci rozbijać na 4 zamiast 2 sloty, chociaż na mój chłopski rozum to tylko korzystniej bo powinna być suma sumarum większa przepustowość... Z tego co na forum wyczytałem mogę się jedynie domyślać, że bywa że na 4 slotach się gorzej kręcą pamięci niż na 2, ale jeszcze nigdy tak naprawdę jakiejś uzasadnionej opinii czemu nie obsadzać 4 slotów nie słyszałem... Co do samych pamięci, to rozpatruję generalnie tylko corsairy rev 7.1 albo kingi na elpidach... czy powinienem coś innego? żeby wydać podobne pieniądze jak za ww.? Z tymże chciałbym wiedzieć, jeżeliby się okazało, że nie kupię ich na alle i nie będę miał możliwości dowiedzenia się jakie tam kości na nich siedzą, to w jakie kości się ładować z największym prawdopodobieństwem późniejszego dobrego OC? Czyli innymi słowy, kupujecie pamięci, nie wiecie o nich nic poza nazwą modelu, macie zamiar je pokręcić (ale może nie jakieś extremalne OC). Jakie kości wybieracie? budżet 160zł tolerancja 20zł Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
naxt Opublikowano 16 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 16 Grudnia 2007 Czyli innymi słowy, kupujecie pamięci, nie wiecie o nich nic poza nazwą modelu, macie zamiar je pokręcić (ale może nie jakieś extremalne OC). Jakie kości wybieracie? budżet 160zł tolerancja 20złto co w moim sigu :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qamca Opublikowano 16 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 16 Grudnia 2007 (edytowane) dzięki dzięki.... ktoś jeszcze? czy ktoś się może wypowiedzieć na temat obsadzania slotów? Edytowane 16 Grudnia 2007 przez qamca Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
naxt Opublikowano 16 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 16 Grudnia 2007 ktoś jeszcze? czy ktoś się może wypowiedzieć na temat obsadzania slotów?lepiej 4x1GB niz 2x2GB taniej i lepsze OC do tego Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qamca Opublikowano 17 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Grudnia 2007 (edytowane) lepiej 4x1GB niz 2x2GB taniej i lepsze OC do tego :blink: :-| <_< :angry: :huh: i bądź tu mądry... a czy można prosić jakieś wytłumaczenie? Edytowane 17 Grudnia 2007 przez qamca Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcinas83 Opublikowano 17 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Grudnia 2007 Na płycie z podpisu nie będziesz miał problemów z obsadzeniem 4 banków pamięci i o/c . Problem z takim rozłożeniem pamięci miały płyty na chipsecie 965 intela. Wiem bo sam przez to przechodziłem. Tam drastycznie o/c spadało z obsadzonymi wszystkimi bankami pamięci. Teraz na płycie z podpisu nie mam żadnych problemów z 4x1gb. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qamca Opublikowano 17 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Grudnia 2007 (edytowane) Na płycie z podpisu nie będziesz miał problemów z obsadzeniem 4 banków pamięci i o/c . Problem z takim rozłożeniem pamięci miały płyty na chipsecie 965 intela. Wiem bo sam przez to przechodziłem. Tam drastycznie o/c spadało z obsadzonymi wszystkimi bankami pamięci. Teraz na płycie z podpisu nie mam żadnych problemów z 4x1gb. A rozumiem, że koniec końców 4 x 1GB jest rozwiązaniem wydajniejszym niż 2x2GB? (i że na tym Foxconnie z aktualnego opisu też nie będzie to problem?) Edytowane 17 Grudnia 2007 przez qamca Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
forest kila zbila Opublikowano 17 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Grudnia 2007 trolu jeden przeczytaj regulamin i zmień temat na regulaminowy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...