Skocz do zawartości
iwan22

System Wywala Blad ,ze Nie Moze Przekopiowac Plikow Instalacyjnych (nie Kreci Sie Tez Wentyl Od Gpu)

Rekomendowane odpowiedzi

Tak jak w temacie, kiedy czekam na przekopiowanie plikow do instalacji wywala blad ,ze nie moze ich przekopiowac.

Zawsze wywalal te same, pomyslalem ,ze moze to dlatego,ze plyta troche porysowana. Nagralem nowa z systemem i wywala te same bledy.

Udało mi sie juz zainstalowac raz system, nawet chwile gralem.

Potem chcialem przekopiowac muzyke i filmy ze starego dysku na nowy, zostawilem go na noc ,rano wstaje i czarny ekran.

Nie odpowiadal wiec go zresetowalem i juz nie wstal system, wiec sie zabralem za instalowanie i napotkalem problem z poczatku posta.

(Uff... ale pokretnie to napisalem)

Macie pojecie w czym moze tkwic problem?

Edytowane przez iwan22

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Z doświadczenia wiem, że takie "dziwne rzeczy" dzieją się przy uszkodzonej pamięci. Sprawdź (najlepiej każdą kość z osobna) programem do testowania ramu np. memtest'em

Dzieki ,sprawdze to.

Przypominialo mi sie tez ,ze jak wkladalem jedna kosc to mobo tylko wlaczalo sie do swojego logo.

EDIT: Wsadziłem pojedynczo druga ,mobo tylko na jednej konkretnej laduje sie tylko do loga

Edytowane przez iwan22

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jaki masz napęd? Podobne problemy widziałem gdy dvd-rw liteon (ata66) był podpięty taśmą 40-sto żyłową.

Mam ngrywarke dvd Sony DW-G120A (nie mam pojecia jaka tasma[[gluteus maximus] sie znam])

Ale to chyba nie ma znaczenia bo wlasnie instaluje system na jednej kosci i jest ok.

Chyba jednak jedna jest walnieta.

I tu pojawia sie pytanie, glupie i prawdopodobnie znam na nie odpowiedz.

Czy jesli oddaje na gwarancje kosc ,ktora byla w zestawie dwoch(chodzi mi o dual) to musze oddac obie?

Czy ja moglem jakos mechanicznie uszkodzic kosc? Czy raczej trudno o to?

Edit: No nie! Wchodze do pokoju a w karcie przestal sie krecic wiatraczek i karta parzy! JA CHYBA DOSTANE SZALU Z TYM KOMPEM! ARMAGEDDON NORMALNIE!

Edytowane przez iwan22

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Sprawdż na drugiej kości pamięci, może się okazać, że też będzie działać. Jeśli tak to spóbuj podnieść napięcie na pamięci (w biosie, jeśli będziesz szukał pomocy jak to zrobić, to koniecznie podaj model płyty głównej aby ktoś mógł Ci pomóc).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Sprawdż na drugiej kości pamięci, może się okazać, że też będzie działać. Jeśli tak to spóbuj podnieść napięcie na pamięci (w biosie, jeśli będziesz szukał pomocy jak to zrobić, to koniecznie podaj model płyty głównej aby ktoś mógł Ci pomóc).

Niestety nie dziala na drugiej kosci. Ale to jest juz malym problemem, martwi mnie ,ze wentylator na GPU nie chce sie krecic (krat dziala). Miał juz ktos taki problem ? Nie koniecznie z tym modelem karty graficznej. :?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wiatraczek na GPU wymień, lepiej niech się nie przegrzewa ;).

Co do oddawania pamięci to jeśli kupiłeś komplet dual (nie mylić z kupieniem dwóch takich samych kości z czym się też spotkałem) to przeważnie trzeba oddać dwie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wiatraczek na GPU wymień, lepiej niech się nie przegrzewa ;).

Co do oddawania pamięci to jeśli kupiłeś komplet dual (nie mylić z kupieniem dwóch takich samych kości z czym się też spotkałem) to przeważnie trzeba oddać dwie.

Nie chce stracic gwarancji wiec nie zmienie chlodzenia, poprostu ja wysle do serwisu. Przezylem ponad miesiac na laptopie to i przezyje jeszcze 2 tygodnie. :-P

Sparkle chyba w gwarancji nie pozwala na zmiane chlodzenia bez utraty gwarancji.

A tak nawiasem, ma ktos z was pomysl co moglo spowodowac ,ze do tej pory krecacy sie wentylator przestal? Zdarzylo sie w momencie instalowania systemu na jednej kosci (dzialajacej oczywiscie)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie chce stracic gwarancji

Nie pisałeś, że masz kartę na gwarancji, jak tak to oczywiście, że trzeba ją reklamować.

A tak nawiasem, ma ktos z was pomysl co moglo spowodowac ,ze do tej pory krecacy sie wentylator przestal? Zdarzylo sie w momencie instalowania systemu na jednej kosci (dzialajacej oczywiscie)

Jak dla mnie to czysty zbieg okoliczności.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi