leox Opublikowano 16 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 16 Grudnia 2007 Witam Mam kartę jw. na układzie CT4830 i mam problem podczas instalacji w XP-ku. Karta to taki model : Po instalacji w slocie PCI --win wykrywa nowe urządzenie i instaluje automatycznie jakieś sterowniki . Mam włożoną płytę producenta: ale z niej nie pobiera driverów. Z płyty wgrywam tylko soft. W menedżerze urządzeń i Evereście wygląda to tak : W Biosie mam wyłączoną kartę zintegrowaną. Po przeczytaniu kilku innych postów z podobnymi problemami, odinstalowałem wszystkie stery creativa i wgrałem stery KX -audio . Lecz to nie pomogło---cisza w głośnikach. ściągnąłem ze strony te sterowniki LiveDrvUni-Pack/ENG/.exe. Ale po uruchomieniu exe wyskakuje coś takiego . Kartę przekładałem w slotach PCI -dale cisza :-( . Nie mam możliwości sprawdzenia na innym kompie--ale zapewniali mnie że karta sprawna. POMOżE KTOś ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mr_Gizmo Opublikowano 16 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 16 Grudnia 2007 no a ja Live Value! na płycie Asus a8n-sli nie mogę wcale zainstalować ... wkłądam i komp się nie chce włączyc choć na starej mobo chodziłą doskonale i u kuzyna tez działą ... :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
leox Opublikowano 17 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Grudnia 2007 witam Problem prawdopodobnie leży po stronie sterowników pod XP. Potrzebuje sterownik pod XP dla tego modelu. SB Live! 1024 na układzie CT4830. wersja OEM Jeżeli ktoś ma u siebie taką kartę to może dać info , gdzie je można ściągnąć, lub podeśle na meila. leox1@go2.pl Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rudy 102 Opublikowano 19 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Grudnia 2007 witam Problem prawdopodobnie leży po stronie sterowników pod XP. Potrzebuje sterownik pod XP dla tego modelu. SB Live! 1024 na układzie CT4830. wersja OEM Jeżeli ktoś ma u siebie taką kartę to może dać info , gdzie je można ściągnąć, lub podeśle na meila. leox1@go2.pl Mam identyczną kartę i odpuściłem sobie instalowanie sterowników z cd. Jadę na tych z windy i działa ok. Wiadomo, że nie ma tego całego badziewnego softu (Media Center i takie tam), ale wszystko chodzi bez zarzutu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mr_Gizmo Opublikowano 20 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 20 Grudnia 2007 a ja nadal nie wiem czemu mi się komp nie uruchamia po włożeniu tej karty w slot PCI mimo, że na każdym innym chodzi wszystko ok. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...