marcelii Opublikowano 16 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 16 Grudnia 2007 (edytowane) Witam Wszystkich, Chcę zmodernizować komputer, obecnie na AMD. Myślę o C2D E2140 + dobra płyta mATX z BIOSem umożliwiającym OC, do tego pojawi się 2GB RAM i Radeon 1950Pro/XT lub coś z 3850. Istotny jest rozmiar - mATX. Wszystko ma się zmieścić do obudowy tego formatu (Aspire X-QPack - kostka) już pracującej z zasilaczem Topower TOP-400P5 U12 400W. Po prostu wolę przy biurku małą, poręczną skrzynkę, niż wieżę (choćby mini) :]. Jaka płyta byłaby dobrym rozwiązaniem? Ew. jaki chipset brać pod uwagę (w tej kwestii całkiem się pogubiłem)? Przy okazji byłbym wdzięczny za sugestie dot. dobrego chłodzenia procka - mogą być ogólne, sam mogę sprawdzić, czy się zmieści w "kostce". Temat mATX jest raczej rzadko poruszany, a jeśli już to w odniesieniu do zestawów budżetowych lub przeznaczonych do oglądania filmów, itp., dlatego proszę o pomoc. np. czy płyta Biostar G965 Micro 775 byłaby dobrym wyborem? przynajmniej oceniając po parametrach. http://www.biostar.com.tw/app/en-us/mb/content.php?S_ID=21 pzdr, marcelii Edytowane 16 Grudnia 2007 przez marcelii Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paweł666 Opublikowano 16 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 16 Grudnia 2007 Witam Wszystkich, Chcę zmodernizować komputer, obecnie na AMD. Myślę o C2D E2140 + dobra płyta mATX z BIOSem umożliwiającym OC, do tego pojawi się 2GB RAM i Radeon 1950Pro/XT lub coś z 3850. Istotny jest rozmiar - mATX. Wszystko ma się zmieścić do obudowy tego formatu (Aspire X-QPack - kostka) już pracującej z zasilaczem Topower TOP-400P5 U12 400W. Po prostu wolę przy biurku małą, poręczną skrzynkę, niż wieżę (choćby mini) :]. Jaka płyta byłaby dobrym rozwiązaniem? Ew. jaki chipset brać pod uwagę (w tej kwestii całkiem się pogubiłem)? Przy okazji byłbym wdzięczny za sugestie dot. dobrego chłodzenia procka - mogą być ogólne, sam mogę sprawdzić, czy się zmieści w "kostce". Temat mATX jest raczej rzadko poruszany, a jeśli już to w odniesieniu do zestawów budżetowych lub przeznaczonych do oglądania filmów, itp., dlatego proszę o pomoc. np. czy płyta Biostar G965 Micro 775 byłaby dobrym wyborem? przynajmniej oceniając po parametrach. http://www.biostar.com.tw/app/en-us/mb/content.php?S_ID=21 pzdr, marcelii <_< Jaką Płyte Główną Pod C2d Kupić, poradnik a dokładniej : Gigabyte GA-G33M-DS2R (~300zł) Dobra sprawdzona przez userów płytka z dużym potencjałem OC i obsługą nowych procków Intela Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcelii Opublikowano 17 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Grudnia 2007 rzeczywiście ciekawa. jak to się stało, że nie trafiłem wcześniej na podany wątek - nie wiem. teraz zostaje mi tylko sprawdzić, czy HD3850 nie będzie wymagał za wiele od zasilacza. thx Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...