piotrjancy Opublikowano 16 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 16 Grudnia 2007 (edytowane) Witam, dziś zauważyłem pewną dziwną rzecz a mianowicie odpalam sobie film temperatura CPU utrzymuję się na poziomie 75-76 st. norma jak to zawsze było z sam siebie odłączyłem zasilanie i poszedłem do łóżka oglądać film i co zauważyłem temp spada dość znacząco do poziomu 62 st :blink: co daję 14 st. różnicy :mur: może mi to ktoś wytłumaczyć z jakiej to racji na baterii temp jest tak niska ?? a w momencie podłączenia zasilania idzie do góry. Temp. monitoruje programem Notebook Hardware Control 2.0 w obu przypadkach schemat ustawiony na Max. Battery. Teraz jak piszę to mam 54 stp. laptop leży na biurku - jak podepnę zasilane temp. jak pisałem idzie do poziomu 76st. Możne trzeba coś tu zmienić ?? no i jeszcze dodam że jak mam tak niska temp. 55 st. to cisza jak ręką odjął przy 76 st. słychać szum powietrza, laptop HP Compaq nx9420. Edytowane 16 Grudnia 2007 przez piotrjancy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
makaron Opublikowano 19 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Grudnia 2007 Witam, dziś zauważyłem pewną dziwną rzecz a mianowicie odpalam sobie film temperatura CPU utrzymuję się na poziomie 75-76 st. norma jak to zawsze było z sam siebie odłączyłem zasilanie i poszedłem do łóżka oglądać film i co zauważyłem temp spada dość znacząco do poziomu 62 st :blink: co daję 14 st. różnicy :mur: może mi to ktoś wytłumaczyć z jakiej to racji na baterii temp jest tak niska ?? a w momencie podłączenia zasilania idzie do góry. Temp. monitoruje programem Notebook Hardware Control 2.0 w obu przypadkach schemat ustawiony na Max. Battery. Teraz jak piszę to mam 54 stp. laptop leży na biurku - jak podepnę zasilane temp. jak pisałem idzie do poziomu 76st. Możne trzeba coś tu zmienić ?? no i jeszcze dodam że jak mam tak niska temp. 55 st. to cisza jak ręką odjął przy 76 st. słychać szum powietrza, laptop HP Compaq nx9420. Tak masz MAX BATTERY ale o ile pamietam ten profil dziala jak masz wlasnie zasilanie na baterii - dlatego spada ci mnoznik i jest mniejszy pobor a gdy podlaczasz zasilanie to max battery nie dziala tylko ustaw profil AC ( sa tam tez mozliwosci ustawienia szybkosci throtle'ingu pomiedzy poszczegulnymi mnoznikami podane w procentach) domyslnie jest u ceibie MAX AC czyli jak masz C2D 1.66 to ma on 1.66GHz a na baterii ma 1.0Ghz i V0.995 okolo. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...