PC_n00b Opublikowano 16 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 16 Grudnia 2007 Witam Forumowiczów ! Jako, że w sprawach komputerów nie jestem zbyt rozgarnięty przybywam na to forum z prośbą o pomoc. Chciałbym dowiedzieć się ile ramu i w jakich kościach wstawić do kompa śmigającego z Vistą. Nie chodzi mi o doskonałe timingi czy overclocking tylko o to czy 2x1GB czy 4x1gb a może 2x2GB ? Pozdrawiam PCN Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Grzechu_1990 Opublikowano 16 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 16 Grudnia 2007 Aj chyba z worek 20 kilowy :P 2x 1024 starczy, ewentualnie można wziąć 3 takie kości. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcinas83 Opublikowano 16 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 16 Grudnia 2007 Ja na kompie z podpisu miałem zainstalowaną Vistę i muszę przyznać, że całkiem ładnie to chodziło. Miałem tylko problem z tym, że po włączeniu kompa i uruchomieniu się Visty strasznie długo jeszcze dyskiem mieliła :( nie wiedziałem jak temu zaradzić i dlatego poczekam sobie jak wyjdzie SP1 dla Visty. Przy obecnej cenie ramu rozważyłbym opcję z 4gb. Jeśli zaś chodzi o to czy 4x1gb cz 2x2gb to rozwiązanie jest proste. Przy 2x2gb masz jeszcze dwa miejsca na ram wolne i zawsze możesz dołożyć później kolejne 2x2gb. Przy 4x1gb nie masz możliwości powiększenia ilości pamięci. Jeszcze jedno 4x1gb jest zapewne tańsze w zakupie niż 2x2gb. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tapio Opublikowano 16 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 16 Grudnia 2007 Ja na kompie z podpisu miałem zainstalowaną Vistę i muszę przyznać, że całkiem ładnie to chodziło. Miałem tylko problem z tym, że po włączeniu kompa i uruchomieniu się Visty strasznie długo jeszcze dyskiem mieliła :( nie wiedziałem jak temu zaradzić i dlatego poczekam sobie jak wyjdzie SP1 dla Visty. Przy obecnej cenie ramu rozważyłbym opcję z 4gb. Jeśli zaś chodzi o to czy 4x1gb cz 2x2gb to rozwiązanie jest proste. Przy 2x2gb masz jeszcze dwa miejsca na ram wolne i zawsze możesz dołożyć później kolejne 2x2gb. Przy 4x1gb nie masz możliwości powiększenia ilości pamięci. Jeszcze jedno 4x1gb jest zapewne tańsze w zakupie niż 2x2gb.ale zanim bedzie koniecznosc aby do 2x2gb wsadzic kolejne 2x2gb to najprawdopodobniej do wymiany bedzie plyta glowna z procem i grafa wiec nie ma sensu trzymac dwoch wolnych slotow Grzechu_1990 Czy 3x1gb nie bedzie mialo jakiegos "dziwnego" wplywu na prace kompa skoro pamieci sa przystosowane do duala? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcinas83 Opublikowano 16 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 16 Grudnia 2007 Dodam, że miałem Viste 64bitową. Właściwie nadal ją mam leży i czeka na lepsze czasy :) dlatego rozsądnym i tańszym rozwiązaniem będzie zakup 4x1gb. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
.:Max:. Opublikowano 16 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 16 Grudnia 2007 Witam Forumowiczów ! Jako, że w sprawach komputerów nie jestem zbyt rozgarnięty przybywam na to forum z prośbą o pomoc. Chciałbym dowiedzieć się ile ramu i w jakich kościach wstawić do kompa śmigającego z Vistą. Nie chodzi mi o doskonałe timingi czy overclocking tylko o to czy 2x1GB czy 4x1gb a może 2x2GB ? Pozdrawiam PCN J na twoim miejscu wybrałbym 2x2GB, vista sporo lubi :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Caleb Opublikowano 16 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 16 Grudnia 2007 Ile Ramu Do Visty ?Odpowiedz jest prosta - jak najwięcej ale 4Gb to rozsądna ilość. Przy obencyh cenach ramu to zaden problem jak 4GB dobrego DDR2 mozna miec juz za 350-400 zl :| Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
trab Opublikowano 17 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Grudnia 2007 4gb Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...