Gość Bartosj Opublikowano 16 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 16 Grudnia 2007 Witam. Mam kompa jak z podpisu nie dawno go kupiłem przesiadajac się z sA. Che kupić 2 karte 7900GS czy w grach to SLI bedzie widoczne i 2 karty jakiej grafice moga dorównac i jaki bedzie przyrost tej dotakowej grafy wstosunku do pierwszej? Opłaca się jeszcze kupowac crt 19 dobrej klasy chodzi o uzywke na gwarancji? Czy opłaca się ten zestaw WC? http://www.cooling.pl/black-water-zestaw-a...dukt,66218.html Bedzie widac róznice w mniej C i ciszy? Wydajne to jest ? Czy zakupić to http://www.cooling.pl/thermaltake-bigwater...odukt,1361.html To ostatnie wydaje sie troszkę głosniejsze ale czy wydajne ta pompka jakaś licha. Jakie chłodzenie na nb by pasowało do mojej mobo jak i układów zasilania? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
naxt Opublikowano 16 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 16 Grudnia 2007 Nie pakuj sie w 2x Gf 7900GS lepiej sprzedaj GF 7900GS dołóz i kup pożadna karte Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Bartosj Opublikowano 16 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 16 Grudnia 2007 Ale ja nie chce sprzedawać 7900gs bo ją dopiero kupiłem i jestem z niej zadowolony i ładnie sie podkręca. Cztałem ze 30% wiecej zwiekszy się wydajność jak bedzi w SLI. Wiec takie dwie karty w SLI jaki bedzie odpowiednik jednej grafiki ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
naxt Opublikowano 16 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 16 Grudnia 2007 Ale ja nie chce sprzedawać 7900gs bo ją dopiero kupiłem i jestem z niej zadowolony i ładnie sie podkręca. Cztałem ze 30% wiecej zwiekszy się wydajność jak bedzi w SLI. Wiec takie dwie karty w SLI jaki bedzie odpowiednik jednej grafiki ? HD 3850 bedzie wydajniejszy chyba Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Bartosj Opublikowano 18 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Grudnia 2007 Czy mój zasilacz starczy do obsługi 2 kart SLI 7900GS? Czy zasilacz styknie jakbym dołozył do tego x2 3800? Mój procesor jest duzo gorszy od x2 3800? Opłaca się zmieniac. Jaki procesor potrzebny do 1 jak i do 2 sli i czy mój procek to wytyrzyma?(bedzie wystarczajacy w miare?) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gregu Opublikowano 18 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Grudnia 2007 (edytowane) nie wiadomo 2x7900gs, podkrecane to 120w x2- max 100w(jesli dorzucisz x2), dorzuc narzut pozostalych urzadzen i w stresie masz max 290-320W zuzytego pradu. zasilacz do tego musisz mieć około 450w, by miec spokoj, z silną 12v, a lepiej mocniejszy - czyli twoj jest na styk(wyliczając dla średniej sprawnosci 70%). jesli nie patrzysz na rachunki za prąd - CRT 19 cali starczy. ale przypomne ze zre to 160W non stop jak pracuje, dla porównania moja iiyama jak chodzi zre 38,5W, zmierzone miernikiem...czyli na wstepie 120w ponad wiecej ogółem - sli śmierdzi, bo: 1. róznie jest z optymalizacją sli w sterownikach w przypadku poszczególnych gier. 2.Zre 2 razy wiecej prądu, a daje wydajność mniejszą niż 100% z dolozenia 2 karty 3. pakowanie sie w sli w starą architekture ssie podwojnie, bo wszystkie stery będą pisane pod nowe gry i pod nowe grafy jak ktos zauwazyl - lepiej kupic HD 3850 z 512mb ramu, niz pakować się w sli co do x2 - jest cały temat o tym, niekoniecznie podkreca sie każdy do 2.9ghz(np ja mojego cisne na razie na 2.7...ale p prostu wiecej nie kręcilem, szkoda jarac nowego proca) wydajność ma dobrą, najbardziej zauwyazylem skorzystal sam system wxp(i ubuntu), w grach jest róznie, te wykorzystujące 2 rdzenie czy więcej - po prostu je wykorzystują, więc o tyle jest szybciej o ile dana aplikacja to wykorzysta, wielkiej filozofii tu nie ma. wiem ze 7900gs to dobra karta, sam taką mam, ale jak widzialem co potrafi 8800gts u kumpla(ten z 640mb ram - taki odpowiednik HD 3850) to za 2-4 miechy wykopie ją z kompa, i dam dziewczynie, a sobie wsadze wlasnie albo radka albo 8800gt/gts jak mnie będzie stac. i nie dla dx10! vista ssie... Edytowane 18 Grudnia 2007 przez Gregu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...