teraw Opublikowano 18 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Grudnia 2007 (edytowane) witam. mam sprzet widoczny w sigu i zauwazylem niestabilnosci. stwierdzilem, ze pobawie sie napieciami i timingami, testujac stabilnosc w orthosie. tylko jak to zrobic poprawnie? moge ustawic priority od 1 do 10 i test small, large, blend, stressCPU lub custom. krore opcje wybrac, zeby stestowal dobrze czyli proca ramy i mobo? znalazlem na forum ze ludzie polecaja blend, ale to byly posty z 2004 roku, czyli stara wersja programu (jeszcze jednordzeniowa) i stray sprzet, moze teraz inna opcja bedzie lepsza? Edytowane 18 Grudnia 2007 przez teraw Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stolara Opublikowano 18 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Grudnia 2007 Im większy priorytet tym bardziej obciąża. Small FFTs najbardziej grzeje CPU. Blenda dawaj do sprawdzenia stabilności CPU & RAMu. Jeśli nie robisz nic na kompie do tajesz priority 9-10. A jak siedzisz to dajesz 1-2. Osobiście zazwyczaj testuje blendem 9-10. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam83 Opublikowano 25 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Grudnia 2007 to ja sie przylacze dlaczego orthos pokazuje mi cpu speed taka jak mam z biosu a nie taka jak ustawilem przez clockgen'a? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
q8ic Opublikowano 25 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Grudnia 2007 Im większy priorytet tym bardziej obciąża. Small FFTs najbardziej grzeje CPU. Blenda dawaj do sprawdzenia stabilności CPU & RAMu. Jeśli nie robisz nic na kompie do tajesz priority 9-10. A jak siedzisz to dajesz 1-2. Chłopaki z tematu o f3 mówią, że priorytet nie jest istotny o ile nie robi sie niczego poza tym na kompie - czy 1 czy 10 tak samo zbada stabilność. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...