Skocz do zawartości
wozaq

Jaki Ram 4gb Do ~500zl?

Rekomendowane odpowiedzi

witam, mam zamiar do sprzętu takiego jak w sigu kupić nowy ram tak za mniej więcej 5 stówek, bo maximus mi się gryzie z kingstonami które aktualnie mam (na innym kompie chodzą normalnie, a tu zabawa z napięciami, timingami i dalej qpa z 4 kostkami i to przy 850 a niby elpidy) i nie wiem co wziąć. ramki mają być jakieś z ciut wyższej półki, żeby te 3.4 - 3.6 na x38 uciągnęły, nie ukrywam że bardzo podobają mi się Reapery tylko nie wiem które z tych poniżej ewentualnie brać:

TE

TE

TE

czy też może

2x2GB

Niech ktoś mi poradzi bo tyle tych pamięci, że można się pogubić :) to chyba najcięższy wybór z części do kompa...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

witam, mam zamiar do sprzętu takiego jak w sigu kupić nowy ram tak za mniej więcej 5 stówek, bo maximus mi się gryzie z kingstonami które aktualnie mam (na innym kompie chodzą normalnie, a tu zabawa z napięciami, timingami i dalej qpa z 4 kostkami i to przy 850 a niby elpidy) i nie wiem co wziąć. ramki mają być jakieś z ciut wyższej półki, żeby te 3.4 - 3.6 na x38 uciągnęły, nie ukrywam że bardzo podobają mi się Reapery tylko nie wiem które z tych poniżej ewentualnie brać:

TE

TE

TE

czy też może

2x2GB

Niech ktoś mi poradzi bo tyle tych pamięci, że można się pogubić :) to chyba najcięższy wybór z części do kompa...

A może CORSAIR Twin2X 2x1024MB 667Mhz DDR2 CL4 REV. 7.1 2x149zł z allegro - 1100-1200MHz w zasięgu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja bym sie zastanowil na czyms takim http://www.allegro.pl/item286261405_g_skil..._4gb_od_ss.html (zreszta sam rozwazam ten zakup) dobra firma cena tez ujdzie i 2 sloty dodat. wolne

http://ddr2.home.pl/product_info.php?cPath...def4e39f89c6fe1 lepsza oferta ??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

corsairy to z tego co czytalem czysta loteria na co sie trafi w środku, poza tym chyba często ludziom padały (?) Te G.skille to chyba gorsze od tych OCZ-ów 2x2GB co podawałem. Jak myślicie, jak z OC 2x2GB w porównaniu z 4x1GB będzie? :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Oki troche mnie poniosło z 1200 (ale kto wie :) zresztą niedługo chyba sam to sprawdze jak nie znajdą sie ciekawsze memorki :wink: )

@wozaq

Rev 7.1 trzeba szukać i nie powinno być kłopotów. Często padają :?: - pierwsze słysze.

Co do G.Skill to poczytaj tu click

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi