RobRym Opublikowano 20 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 20 Grudnia 2007 Czym uszczelniacie - jeżeli wogóle uszczelniacie - połączenia gwintowane złączek z CPU, chłodnicą, rezerwuarem? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
samhain Opublikowano 20 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 20 Grudnia 2007 sposby sa rozne: silikon, kleje roznego typu, teflon, oringi kwestia tez jakie zlaczki, jesli masz zlaczki tzw samouszczelniajace (specjalne podfrezowanie pod oring) to wystarczy ze je mocno wkrecisz i juz sa uszczelnione najpopularniejsza metoda to silikon lub teflon + do tego "w razie W" oring i tyle :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RobRym Opublikowano 20 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 20 Grudnia 2007 Złączki mam takie http://www.pc-tuning.pl/Zczka+8x1+prosta+n...nt+14_p154.html posiadają oringi. Nie wiem czy sam oring wystarczy, a boję się owijać taśmą teflonową żeby mi top bloczka nie pękł ( enzotech) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość razer Opublikowano 20 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 20 Grudnia 2007 Ja od ponad roku mam kazdą złączkę na oringu dokręconą z umiarem i mam już 3rev wc za sobą więc trochę się tego przewineło, nic nie cieknie do tej pory. Uważaj z tym enzotechem bo właśnie jego top lubi pękać Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Copper Opublikowano 20 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 20 Grudnia 2007 Ja dla pewności silikonem uszczelniam - wydatek niewielki - a daje pewność :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
samhain Opublikowano 20 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 20 Grudnia 2007 jesli te zlaczki maja podfrezowanie (pierscien przy oringu) to sa samouszczelniajace stosujemy takie w naszych blokach od ponad 2 lat i nie bylo zadnego wycieku mozna tez rozprowadzic na gwincie kapke silikonu i da rade :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...