yellow_ Opublikowano 22 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 22 Grudnia 2007 Witam. Wymienilem ostatnio procesor , pamieci plyte i zasilacz. Zostawilem za to swoj dysk twardy na Sata Seagata Baracude 250 gigowego 16mega 7200.10. Bios wykrywa go normalnie , zainstalowalem na nim system a z plyty z driverami do Abita Ip35 doinstalowałem kontrolery Sata i Raida. Na oko wszystko wyglada normalnie jednak jak uruchamiam jakas gre mam ciagle doczytywanie czegoś z dysku przez co nie idzie grac bo fpsy spadaja np z 200 do 6.9. Nie dzieje sie tak za kazdym razem , czasami wszystko uruchamia sie normalnie i działa bez doczytywania. Jednak np przy ponownym uruchomieniu gierki znow zaczyna mi cos doczytywac co 2-3 sekundy przez co nie da sie normalnie grać. Ktoś wie od czego to moze byc? Na starym sprzecie takiego problemu nie bylo a dysk byl ten sam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Orgiusz Opublikowano 22 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 22 Grudnia 2007 (...)zainstalowalem na nim system a z plyty z driverami do Abita Ip35 doinstalowałem kontrolery Sata i Raida(...)Rozumiem przez to ze olales podstawowe sterowniki od chipsetu plyty glownej? :| Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yellow_ Opublikowano 22 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 22 Grudnia 2007 Nie no nic nie olalem ! wydalo mi sie oczywiste ze sterowniki do chipsetu tez zainstalowalem. Wlasciwie instalujac z plytki sterowniki poinstalowaly sie rozne rzeczy w tym i kontrolery Sata. Ma ktos jakis pomysl? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...