oksi Opublikowano 22 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 22 Grudnia 2007 Od pewnego czasu zmagam się z takim problemem... Gdy włączam przeglądarkę internetową ( obojętnie czy FF czy IE czy Operę) to na niektórych stronach(np: onet, interia, wp, wirtualnemedia) komputer zawiesza się i jedyne co można zrobić to tylko wyłączyć go i włączyć na nowo... Na stornie forum się nie zawiesza, tak samo nie zawiesza się gdy mam włączony komunikator internetowy. Dzieje się tylko tak na stronach www. Może macie jakiś pomysł co może być nie tak, bo już nie wiem co mam robić :( Na dysku nie ma żadnego wirusa, trojana, robaka itp bo nawet jak zrobiłam format to tak się dzieje... Po zrobieniu eventloga wyszło takie coś http://img522.imageshack.us/my.php?image=beztytuuxf2.jpg i te dwa błędy : 1) ""Nie można uruchomić usługi General Purpose USB Driver (e4ldr.sys) z powodu następującego błędu: Nie można uruchomić określonej usługi, ponieważ jest ona wyłączona lub ponieważ nie są włączone skojarzone z nią urządzenia." 2) "Usługa Usługi IPSEC zakończyła działanie; wystąpił następujący błąd: Usługa uwierzytelniania jest nieznana. " Macie pomysł co z tym zrobić ... ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
msb Opublikowano 22 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 22 Grudnia 2007 (edytowane) Rozumiem, że komp. nie jest podkręcony i sie nie przegrzewa (np. z powodu padu wentyla)? Zacznij od ustawień sprzętu (biosik - sprawdzić urządzenia USB) i sterowników (medżer urządzeń - czy gdziś znaków zapytania nie ma). Czy masz kartę sieciowa, czy modem TPSA? Czy masz SP2 + późniejsze poprawki pod tym XP? Jeśli nie masz, to wgraj. Edytowane 22 Grudnia 2007 przez msb Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
oksi Opublikowano 22 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 22 Grudnia 2007 Rozumiem, że komp. nie jest podkręcony i sie nie przegrzewa (np. z powodu padu wentyla)? Zacznij od ustawień sprzętu (biosik - sprawdzić urządzenia USB) i sterowników (medżer urządzeń - czy gdziś znaków zapytania nie ma). Czy masz kartę sieciowa, czy modem TPSA? Czy masz SP2 + późniejsze poprawki pod tym XP? Jeśli nie masz, to wgraj. Mimo że komp. jest już troszkę wiekowy to sprzęt chłodzący dobrze działa. Co do menadzera urządzeń to jest wszystko w porządku, brak jest znaków zapytania. Kart sieciowych się pozbyłam bo teraz mam neta na modemie z netii. SP2 mam ale co do późniejszych poprawek to nie bardzo wiem jakie to mają być... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
msb Opublikowano 27 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Grudnia 2007 Zacznij do zabiegiegów konserwacyjny typu czyszczenie rejestru (choćby i prostym RegCleanerem - tu można na automacie), skanowanie dysku itd. Warto może jeszcze usunąc i zainstalować ponownie protokół TCP/IP. Poprawki? Wszystkie krytyczne po SP2. Jak chcesz zbiorczo to użyj np. Autopatchera z lipca lub sierpnia -będzie szybciej. No i zawsze...można przeistalowć sysem:(. A porty USB Ci chodzą? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
oksi Opublikowano 28 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2007 Zacznij do zabiegiegów konserwacyjny typu czyszczenie rejestru (choćby i prostym RegCleanerem - tu można na automacie), skanowanie dysku itd. Warto może jeszcze usunąc i zainstalować ponownie protokół TCP/IP. Poprawki? Wszystkie krytyczne po SP2. Jak chcesz zbiorczo to użyj np. Autopatchera z lipca lub sierpnia -będzie szybciej. No i zawsze...można przeistalowć sysem:(. A porty USB Ci chodzą? Ten problem pojawia się nawet zaraz po formatowaniu dysku C... Co do portów USB to działają obydwa , pod jednym jest klawiatura pod drugim modem z Netii ( kiedyś był net radiowy i ten problem też był) Autopatcher zainstalowany, 211 poprawek i nadal się zawiesza... Może to ma coś wspólnego z Java i JavaScript, bo jak wyłączam w opcjach to nie zauważyłam tego problemu...Ale to tylko przypuszczenia Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chedder Opublikowano 29 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2007 komputer nie wylacza sie przy wiekszych obciazeniach ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
msb Opublikowano 29 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2007 Ten problem pojawia się nawet zaraz po formatowaniu dysku C... [...] Co masz na myśli? Czy nowa instalacje systemu? [...] Może to ma coś wspólnego z Java i JavaScript, bo jak wyłączam w opcjach to nie zauważyłam tego problemu...Ale to tylko przypuszczeniaJava i JavaScript to odrębne interpretatory. Najlepiej wyrzucić Javę firmy MS i zainstalować Javę firmy SUN (Można za pomocą Autopatchera). komputer nie wylacza sie przy wiekszych obciazeniach ?Włącz np. zipowanie jakigoś większego folderka - to powinno wystarczająco obiążyć procesor... Te pozostałe błedy wyglądają jednak na problem ze sterownikami/sprzętem. Sterowniki do modemu mogą generować część błedów. Przyczyną mogą być też ustawienia w BIOSie dot. portów USB. Brak danych nt. twojego sprzętu pozwala wyłącznie na zgadywanie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...