Skocz do zawartości
IceMan75

Memtest - Który Test Najczęściej Wywala Błędy ?

Rekomendowane odpowiedzi

Mi się wydaje że nr 7 i 8. Interesuje mnie to żeby na szybko znaleźć w miarę stabilne ustawienie do dalszych testów ;) Bo za każdym razem czekać godzinę aż całość przeleci to strata czasu. Jak już dojdę do jakichś ustawień to wtedy puszcze na pare h.

Edytowane przez IceMan75

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wg. mnie nie ma reguły. Raz wywalał na tym raz na tamtym. Kluczem jest czas trwania. 0,5h to absolutne minimum, a najlepiej kilka godzin.

piniek69- no tak też bywa, ale to raczej incydentalne przypadki.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a co to za roznica czy ddr1 czy ddr2?

w 5 tescie dane sa zapisywane do ramu przez caly okres (do 98%) otrwania testu (wiec sa odswierzane przez ram) a te ostatnie 2% sa sprawdzane z oryginalem, wiec jak jakies dane sie nie zgadzaja z oryginalem (tzn podczas trzymania w ramie sie "popsuly" :) to jest to sygnalizowane jako error) wiec imho to dalej jest dobry test ;)

Edytowane przez Kean

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Imho w Memtescie 86+ test numer 10. Pamietam jak oddawalem ramy na gwarancje. Defowy memtest przeszedl , gold memory przeszedl a w Orthosie i Windzie problemy. Przejechalem kazdym testem Memtesta 86 recznie i 10 potwierdzila moje obawy. Tego testu nie ma na defaulcie gdy leci bez konfiguracji. W serwisie tez uslyszalem " u nas dziala" :):) , a sprawa zakonczyla sie tak , ze wyszlo na moje i dostalem nowe pamieci :) :)

Edytowane przez Firekage

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi