Wiseguy Opublikowano 24 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Grudnia 2007 Witam 1,5 roku temu kupilem myszke, ale niestety sklep juz nie istnieje. W zwiazku z tym jesli mam paragon, pudelko etc. to mam szanse jeszcze jakos skorzystac z gwarancji? Jesli tak to jak? Z tego co pamietam to gwara jest na 3 lata. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gumis144 Opublikowano 24 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Grudnia 2007 napisz meila do logitecha i zapytaj się o to. Myślę, że jednak gwarancja zostanie uznana... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wiseguy Opublikowano 24 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Grudnia 2007 Biuro handlowe Logitech w Polsce: Logitech Poland Sp. z o.o. ul. Goszczynskiego 9/1 02-610 Warszawa Infolinia: tel. (022) 854 11 51 Ma ktos moze do nich maila? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radeksz Opublikowano 24 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Grudnia 2007 Masz telefon to zadzwon chyba szybciej uzyszkasz odpowiedz niz przez email. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grimlock Opublikowano 24 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Grudnia 2007 Ja miałem lepszy numer kilka lat temu bo nie mogłem znaleźć paragonu, ale zadzwoniłem do Logitecha - wszystko ok. Miły Pan z Logitecha podał mi numer do odpowiedniej osoby (dystrybutora). Mieszkam w Wawie, więc podjechałem, przekazałem padniętą mysz i po około 2-3 tygodniach otrzymałem zupełnie nową :) Paragon znalazł się jak już korzystałem z wymienionej myszy :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...