Skocz do zawartości
zoomek

Komputer Za 2348 Zł - Będzie Działał ?

Rekomendowane odpowiedzi

Witam serdecznie jako że nie mam kolegi który zna sie konkretnie na komputerach pytam sie was o porade mam nadzieje że poradzcie mi tak od serca ;)

Procesor:

Intel Pentium Dual Core E2160 /1.8GHz, 1MB, 800MHz, BOX/

235 zł

Płyta główna:

Asus P5K /Intel P35/

355 zł

Pamięć RAM:

Kingston 1GB PC800 CL5

80 zł

Druga pamięć RAM:

Kingston 1GB PC800 CL5

80 zł

Dysk twardy:

Samsung 200GB 7200rpm 8MB cache SATA-II

185 zł

Karta graficzna:

XFX GeForce 8800GT XT 512MB DDRIII /256bit/ HDTV 2xDVI Dobra firma XFX ?

999 zł

Nagrywarka DVD:

Pioneer DVR-212 SATA (black)

120 zł

Klawiatura:

A4Tech Game Master [KB-28G]

35 zł

Zasilacz:

ModeCom MC-400ATX 2.0 PFC Mówią żebym kupił 500 wat co myślisz ?

130 zł

Obudowa:

Cooler Master Centurion 532 Black (bez zasilacza)

209 zł

Czy wszystko będzie ze sobą pasowało ? Jakie są wady tego kompletu ? Chce to kupić w ESC computers czy to dobry sklep ?

Dziękuje i pozdrawiam

Edytowane przez zoomek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Spoko zaraz coś poradzimy.

Procek ok.

Płytę weź foxconna P35.

Ram mam nadzieję ze na Elpidach te Kingstony i weź w dualu (specjalnie parowane dwie pamięci).

Dysk sprawa osobista - jeśli dużo ściągasz polecam 320 GB ew. 400GB WD albo Samsunga (Samsung to moja miłość na wieki...)

Nagrywarki Pionieera baaardzo obciążają Procesor. Polecam LG (też wielka miłość)

Grafikę poszukaj Palita ew. Galaxy. Żadne Gigabajty i MSI.

Peryferia to już jak wolisz. Miałem A4 Techa, przesiadłem się na Logitecha (mysz, klawiatura i głośniki) i jest ok. Creative to the grave...

Zasilacz 400W polecam Amaxroxa - 159zł na allegro. Super wydajność za grosze (podobne do niego około 250zł)

Obudowa sprawa gustu, moim niespełnionym marzeniem jest Aplus TwinEngine, eech. moze kiedyś będzie mnie na nią stać. :)

ESC jest bardzo dobrym sklepem, ale polecam jeszcze Znak.pl, Agito.pl, 4Speed.pl, oraz Proline.pl

Hej.

Edytowane przez moradin

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Proc-ok, ew. zastanów się nad ostatnio potaniałym E4500 - ok.360zł.

Zmień płytę na Foxconna P35A-S albo Abita IP35 (nie IP35-E!). Ten ASUS ma słabą 3-fazową sekcję zasilania.

Ramy-weź Corsair TWIN2X za 160zł za 2x1gb, albo zwykłe kingstony 667 na elpidach.

Twardziela weź większego - różnica cenowa nie taka duża i opłaca się dołozyć choćby do 320gb np. Samsunga.

XFX dobra firma, ale ze względu na referencyjne chłodzenie (niezbyt efektywne i dość głośne) weź Palita z tym niebieskim chłodziwem.

Nagrywarka-Lepszy byłby Samsung SH-S203B.

Klawa zła nie jest, ale wolałbym dołożyć do czegoś lepszego Logitecha, np. modelu 350.

Zasilacz-ten jest niezły, ale weź Amacrox AX-450PNF. Amacrox jest cichszy-to w sumie jedyna znacząca różnica.

Buda-w porzo- jeśli Ci się podoba to ok-to dobra buda.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi